"Олександрійська правда" тепер у Facebook

неділю, 23 липня 2017 р.

На початку серпня Олександрію заполонять гладіолуси



Олександрія готується до  фестивалю гладіолусів «Скіфська весна», який народився саме в нашому місті й пройде тут уже вдруге в приміщенні Палацу урочистих подій. У ньому візьмуть участь квіткарі з усієї України. Міська влада підтримала ініціативу зробити Олександрію засновницею  Всеукраїнської виставки-фестивалю і аби якомога більше учасників мали можливість представити вирощену красу, готова допомогти у вирішенні питання доставки квітів до місця виставки. Свято квітів буде проходити з 3 по 5 серпня. 
Минулого року громадська організація «Гладіолуси без кордонів», яку в нашому місті представляє відомий в місті квіткар-науковець Ігор Гречаний вийшла з ініціативою  представити олександрійцям цю квітку у всій красі й звезти гладіолуси з різних куточків України і знайшовши підтримку у влади втілили задумане.


 Квіткарі щоразу намагаються привезти на фестиваль нові, самостійно виведені сорти, які ще ніхто не бачив  і гуртом придумати їм назву. Так було минулого року ( в честь фестивалю новий сорт гладіолусів назвали Скіфська веселка), так буде й цього разу.
 До Олександрії привезуть свої квіти селекціонери з різних міст України : Києва, Чернігова, Дніпра,Черкас, Запоріжжя, Миколаєва,Одеси та ін. Але цього разу протокольно проведуть конкурс на кращий виведений сорт і кращу назву квітці, яку дадуть відвідувачі виставки. Призові місця будуть визначати таємним голосуванням, за найоригінальнішу назву презентують переможцю посадковий матеріал нового, єдиного в світі сорту гладіолусів.
  До квіткарів приєднаються й художники зі своїми картинами.

 У самого Ігоря Гречаного  за цей рік додалося 30 нових сортів гладіолусів, а на ділянці квітне близько 400 різновидів цієї квітки. 
На запитання чомуб не висадити й у місті на клумбах гладіолуси Ігор Гречаний ідпоів, що ця квітка призначена лише для букетів її ківти швидко всихають з низу й до вершка і клумба не матиме такого гарного вигляду

Немає коментарів:

Дописати коментар