"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 20 липня 2017 р.

Є ВИПАДКИ ШАХРАЙСТВА З ОФОРМЛЕННЯМ ЗАКОРДОННИХ ПАСПОРТІВ


Міграційна служба попереджає про випадки шахрайства з оформленням закордонних паспортів
Триває аномально пiдвищений попит на оформлення закордонних паспортiв, пов'язаний iз вiдпускним сезоном та запровадженням безвiзового режиму ЄС для України. З початку року в Кiровоградськiй областi оформлено майже 28 тисяч закордонних паспортiв, щодня в середньому - 350 документiв. Про це повiдомляє прес-служба обласного управлiння Державної мiграцiйної служби.

Велика кiлькiсть бажаючих оформити закордонний паспорт та черги у пiдроздiлах створили умови для посередникiв-шахраїв, якi пропонують «допомогу» в оформленнi бiометричного паспорта без черги за 1, 3 або 5 днiв.  Найбiльше, що можуть зробити такi «посередники» - це сприяти в оформленнi документiв «без черги». Подекуди не обходиться i без недобросовiсних працiвникiв мiграцiйної служби, яких все частiше виявляють правоохоронцi. Однак часто подiбнi пропозицiї – шахрайство, оскiльки жодна туристична фiрма чи будь-яка iнша особа не може гарантувати анi потрапляння людини до пiдроздiлу мiграцiйної служби поза чергою, анi виготовлення паспорта у короткий строк.
Окрiм того, мiграцiйна служба радить громадянам утриматися вiд планування закордонної подорожi (бронювання готелю, купiвля квиткiв тощо) не маючи на руках дiючого паспорта для виїзду за кордон, оскiльки через суттєво пiдвищений попит на документи можливi затримки у їх видачi.

Немає коментарів:

Дописати коментар