"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 23 червня 2016 р.

С.Горбачеву не вдалося повністю довести свою правоту в суді






Любитель ходіння по судах, відомий в нашому місті  голова організації «Союз шахтарів- інвалідів" Сергій Горбачов, судиться з  міською радою та перевізникамми за 2,5 грн. Хоча вже сьогодні проїзд в автобусі становить 3,5 грн. та він продовжує доказувати, що 2,5 грн.було встановлено несправедливо


Вся справа в тому, що С.Горбачов судиться з виконавчим комітетом  за незаконне, як він вважає, рішення про підняття тарифу за проїзд до 2,5 грн. за одну поїздку. Подані ним заяви з цього приводу розглядалися  у судах, але остаточне рішення  прийшло з Вищого  адміністративного суду України, на яке сподівався С.Горбачов.

 Вищий адмунустративний суд України провівши в порядку касаційного провадження попередній розгляд за позовом С. Горбачова до виконавчого комітету Олександрійської міськради, фізичних особі перевізників  виніс рішення. В ньому говориться :

Під час нового розгляду справи суду необхідно врахувати викладене, всебічно і повно встановити всі фактичні обставини справи на підставі об'єктивної оцінки наявних у ній доказів, з'ясувати справжні права та обов'язки сторін і, залежно від встановленого, правильно застосувати норми матеріального права, що врегульовують спірні правовідносини, та ухвалити Зазначене, відповідно до вимог частини другої статті 227 КАС України, є підставою законне й обґрунтоване рішення.
Згідно з частинами першою та четвертою статті 220-1 КАС України, за наявності підстав, які тягнуть за собою обов'язкове скасування судового рішення, суд касаційної інстанції ухвалює рішення за наслідком попереднього розгляду справи, без повідомлення осіб, які беруть участь у справі.
Керуючись статтями 220-1, 227, 231 КАС України, колегія суддів,
Касаційну скаргу Виконавчого комітету Олександрійського міської ради Кіровоградської області задовольнити частково.
Постанови Олександрійського міськрайнного суду Кіровоградської області від 15 квітня 2014 року та Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 25 вересня 2014 року скасувати, а справу направити до суду першої інстанції на новий розгляд.
Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії сторонам у справі та оскарженню не підлягає.



1 коментар: