"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 1 жовтня 2015 р.



 Кандидатів реєстрували під покровом ночі


Засідання Олександрійської територїальної виборчої комсії, щодо реєстрації політичних сил та  кандидатів в депутати та на міського голову була призначена на 22:00. О цій годині й розпочалося засідання. Бути присутніми на засіданні виявили бажання представники кількох партій, які саме й висуваються в кандидати. Проте голова комісії Олександр Івань зазначив, що згідно законодавства, якщо особа ще не зареєстрована, то допускається присутність двох представників від кожної партії. Далі події розгорталися таким чином, оскільки люди не хотіли виходити із зали засідань, голова комісії викликав міліцію. На всі організаційні моменти та очікування правоохоронців пішло 45 хв. Врешті решт приміщення звільнили, кандидати згодилися очікувати в коридорі і майже о 23-й годині розпочалося засідання. Оголосивши порядок денний Івань повідомив, що реєстрацію «Опозиційного блоку»перенесуть на наступний день. А за те, що члени політичної партії»Сила людей» сперичалисч з комісією їх документи будуть розглядати останніми.
  Першими зареєстрували довірених осіб кандидата на посаду міського голови С.Цапюка. Далі кілька членів комісії виразили незадоволення порядком денним і почали вимагати, щоб голосування було вибудоване за порядком подання документів на розгляд комісії.
 На опрацювання цього питання пішло ще  кілька хвилин,  і «Опозиційний блок» все ж включили до порядку денного.
 В ході роботи комісії зареєстрували кандидатів від партії «Батьківщина», не виявивши порушень в оформленні документів.
Під час розгляду реєстраційних документів «Опозиційного блоку» виявили, що дехто не вказав в адресі область, але голосуванням комісія прийняла рішення не вважати в подальшому це за помилку. Майже усіх кандидатів, крім О.Болілого зареєстрували. Останній же подав нерозбірливу фотокопію декларації.
 Далі зареєстрували кандидата на посаду міського голови Ларису Лисюк ( само висуванка)
 Розглядаючи документи, подані від ВО»Свобода» на посаду міського голови Олега Нечипоренка виявили відсутність печатки і підпис уповноваженої особи. Були помилки і у  документах 15-ти кандидатів до міської ради тому ВО»Свобода « не отримала місця у виборчому процесі
Комісія зареєструвала кандидата на посаду міського голови Андрія Коломійцева від БПП»Солідарність», та кандидатів у депутати від цієї політичної сили .Помилок не виявили.
  Під час розгляду документів від політичної партії «Сила людей» теж виявили недоліки у оформленні Із 37-ми кандидатів комісія забракувала 29 і лише 8 зареєструвала.
 Далі кандидати в депутати від «Сили людей» зайшли в зал засідань і почали вимагати, щоб переглянули рішення. Кілька членів комісії подали клопотання на користь цієї партії, але не набрали більшості 7-«за» 8-«проти» 1 «Утримався» і питання не переголосовували.
 Коли дійшла черга до реєстрації Володимира Дожджаника  як кандидата на міського голову, то в його документах засновника і довіреності виявили розбіжності в написанні партії. Голова комісії запропонував відмовити в реєстрації  6 проголосували за відмову,  5 –проти, 6-утрималися.
Потім пролунала пропозиція зареєструвати :  «за» проголосувало 6, « проти» - 2 решта утрималися. Склалася двояка ситуація, але на годиннику було вже 3 :30 і комісія припинила роботу. Чекаэмо на остаточний результат 1 жовтня
роботу. Чекаємо на остаточну інформацію сьогодні 1 ж

Немає коментарів:

Дописати коментар