"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Десять "штук" за чистоту. Від "Нової Хвилі".

Володимир Дожджаник та Любов Левенець із Семашко, 22
Пройшов місяць після початку конкурсу "Наш двір", оголошеного громадською організацією "Нова Хвиля". 8 травня підбито підсумки, пише "Моя Олександрія".

Усього на конкурс надійшли 10 заявок, з яких вісім потрапили на обговорення (двоє заявників було відсутнє). Аби оцінювання вийшло прозорим, членами журі були всі, окрім журналістів. Тобто, і автори проектів, і активісти "Нової Хвилі", і головний архітектор міста Тетяна Ігнатьєва, яку залучили організатори.
Ідеї ​​були різні. Наприклад, один з учасників просив 8 тисяч гривень на створення зони Wi-Fi на центральній площі мікрорайону Перемога. Представник колишнього гуртожитку ЕТАЛ на вулиці Садовій, 56а пропонував створити у дворі ігрову зону у вигляді корабля і встановити тренажерний майданчик. Учасниця з вулиці Калініна, 32 боролася за грант, який дозволив би вирівняти територію двору, відремонтувати непрацюючу свердловину, додати лавочку, привести в порядок старі гойдалки і встановити дві нових: балансир і карусель.
Після підрахунку виставлених оцінок, перемога дісталася двору на вулиці Семашка, 22. Активістка цього будинку Любов Левенець пропонує начебто звичайні речі: спорудити дитячий та спортивний майданчики, а також встановити у дворі садові скульптури. Але тоді чому перемога дісталася саме їй? Швидше за все, завдяки тому, що двір активний і дещо з озвученого вже зроблено мешканцями. Як кажуть, той випадок, коли добрій справі потрібна допомога для завершення.
Керівник "Нової Хвилі" Володимир Дожджанік попросив Левенець зібрати загальні збори двору 12 травня на 18:00 години, щоб обговорити, куди буде направлений призовий фонд - 10 тисяч гривень.
Не залишилися без нагород і інші проекти. Всі вони отримали втішний приз по 1 тисячі гривень. За словами учасників, один збирається використовувати ці гроші на пісок, інший - на ремонт освітлення. Згідно з умовами конкурсу, всі виграші, включаючи головний, повинні бути освоєні до Дня міста (остання неділя травня).

1 коментар:

  1. советую вернуться к первоначальному дизайну блога. Там была проще и понятней главная

    ВідповістиВидалити