"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 7 травня 2015 р.

Романтика нічийного виїзду

Матч футбольної команди - особлива романтична історія, чимось подібна на перше кохання, яка кожним футбольним ублівальником - від старого до малого - переживається щоразу по-особливому. Виїзд ФК "Олександрії" до міста з назвою, яку скоро можуть заборонити (Комсомольськ) був саме таким. І хоча команда не виграла - суха нічия - здається, всі залишилися задоволеними.



Так, вболівати - це водночас прекрасний відпочинок і передчуття роботи почуттів. Проїхатися ланами вільної держави. Посидіти на березі ріки Псьол. Зустріти старих знайомих, знайти нових. І порадіти від того життю.

Псьол - води її вважаються одними з найчистіших в Україні. На жаль, купатися ще трішки зарано  
День видався палким і сонячним. У таких випадках як виїзд, завжди очаровує місцевість, яку представляє клуб. За декілька кілометрів вд Комсомольська тече річка Псьол, одна з найчистіших в країні. Це не означає, що її воду можна пити. Але можна насолоджуватися її диханням.
Проходячи до набережної, побачили цю купу каміння. Хтозна, чи були тут колись кар`єри, на те не схоже, але відчуття Стоунгеджу відвідало кожного вболівальника.
Гурт уболівальників фотографується на згадку про дорогоцінний час, проведений за спільним уподобанням.
Михайлу Федоровичу Бездольному - головному озеленювачу міста Олександрія - 84-й рік. І все одно від зі своєю командою.
Піщані кар`єри сиґналізують - ми заїжджаємо до Комсомольська, батьківщини  клубу "Гірник-Спорт", команди, яка бореться за срібло чемпіонату в першій лізі.
Два вірних фани.
Дві леґенди олександрійського футболу двох різних епох - Гура і Тимофійович - також завжди із клубом.
Віктор Павлович Правий, директор одного з найкращих в Кіровоградській області Користівського НВК,  як і Михайло Федорович - один із супер-фанів ФК "Олександрія" старшого покоління олександрійських уболівальників.

Ось вони, "ультрас" ФК "Олександрія". Предмет заздрощів комсомольців. Уже залишаючи стадіон, я йшов у юрмі місцевих уболівальників, які із захватом і цікавістю спостерігали за гостями з "Олександрії", що бореться за путівку у вищий ешелон вітчизняного футболу.

"Ультрас" показали ще на Майдані, вони - одні з найбільш національно свідомих в Україні. Для олександрійських фанів світла пам`ять про загиблих на Донбасі земляків - те, що вони несуть у своїх серцях повсякчас. Кожне вболівання вони посвячують героям України, що віддали своє життя за Батьківщину і перемогу нашого з вами майбутнього.




Фаєри - одна з традицій фанів, до якої люди ставляться по-різному. З одного боку, через дим і туман неприємно лоскоче ніс і це трохи небезпечно, з іншого, сучасний футбол важко уявити без цього вболіівальницького атрибуту. Він по-своєму веселий і гарний. І він став традицією, до якої потрібно ставитися з повагою. Звичайно, в такі моменти треба бути оборежним. Але краще нехай пломеніють в Україні фаєри фанів, аніж горять ліси і розриваються снаряди.
Чесно кажучи, нічия, але всі загалом задоволені. ФК "Олександрія" з 59 очками перебуває на першій позиції, "Гірник-Спорт" - на третій. До кінця чемпіонату залишається ще 5 турів. Завдання виходу до еліти, а з часом, як промовляють у речівках олександрійські "ультрас" "легко виграти Ліґу Чемпіонів", ще не вирішене. Можна сфотографуватися на згадку і очікувати домашнього матчу з "Зіркою" (а ці матчі ніколи не бували простими - і для команди, і для фанів).  

«Гірник – Спорт» (Комсомольськ) – ФК «Олександрія» - 0:0 (0:0)

06.05.2015р., 16-00, стадіон «Юність», 1000 глядачів, +19, поле 5
Головний арбітр - Павлюк О.А. (Київ)
Асистенти арбітра - Бучинський Б.А. (Тернопіль) Трач Б.Б. (Тернопіль)
Резервний арбітр - Резніков Д.М. (Дніпродзержинськ)
Спостерігач арбітражу - Зубарев О.Г. (Слов'янськ)

«Гірник-Спорт»: Ситніков, Нелін, Голядинець, Чеботаєв, Моісеєнко, Герасимець, Марусич, Степанчук (Александров, 68), Корольков – к/к, Даудов (Лозовий, 87), Івашко.
Запасні: Кліщук, Клімаков, Дячук, Шульц, Костюченко.
Гол.тренер – Ігор Жабченко

«Олександрія»: Новак, Сухоцький, Чепурненко, Голенков, Грицук – к/к (Леонов, 68), Мягков, Шендрік, Бідловський (Степанюк, 78), Коломоєць (Пономар, 71), Імереков, Басов.
Запасні: Леванідов, Ломко, Іващенко, Старенький.
Головний тренер  – Володимир Шаран.
Попередження: О.Голядинець (24), А.Нелін (54), М.Даудов (61) Р.Івашко (90+2) – С.Басов (36), П.Мягков (45+2), А.Сухоцький (88), Д.Леонов (90+3).

Немає коментарів:

Дописати коментар