"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 11 травня 2015 р.

Срібний дебют "Зоряного"

6 травня новий оркестр Олександрійської музичної школи "Зоряний" дебютував за межами міста. Він виступив у святі духової музики фестиваліі "Кіровоград-2015", приуроченому до 70-ї річниці перемоги над гітлерівською Німеччиною. У конкурсі дитячого духового мистецтва "Паросток" та фестивалі взяли участь 22 оркестри з реґіону. Приємно, що дебютант "Зоряний" (Олександрія) одразу посів на форумі друге місце. У якості диригента виступив Віктор Володимирович Залєвський, ниніншній директор Димитровської музичної школи,  фундатор оркестру "Зоряний".

Переможний виступ "Зоряного":
Свято музики "Кіровоград-2015" розпочалося 6 травня об 11-й годині. На центральній площі ім. Героїв Майдану вишукувалися всі 22 духові колективи. Наш олександрійський оркестр "Зоряний" та оркестр Кіровограської льотної академії найбільше вразили своїм зовнішнім виглядом.

Дійсно, справжні шанувальники духової музики області уперше зібралися в такій великій кількості! Може, в майбутьньому це стане гарною традицією для Кіровоградщини.
Після привітань від представників влади, оркестри гуртом зіграли марш та вирушили в напрямку парку Ковалевського. Оркестри йшли вулицями та грали один за одним, різні марші.
В затишному та зеленому парку на вуличній естраді розпочався конкурс духових оркестрів та ансамблів "Паросток".

Олександрійські діти повинні були виступати останіми - шістнадцятами.
Колективи грали духову музику, а їхня майстерність та різноманітність репертуару вражали. Раптом діти почули знайому мелодію "Весняний дощ", її виконували гості конкурсу - оркестр будинку культури міста Долинська, вони - професійні музиканти.
Але олександрійці виконали цю саму, важку джазову композицію "Весняний дощ" та ще одну - "Північний вітер". І, гарно зігравши, посіли престижне друге місце.      
Першими серед оркестрів стали учні Кіровоградської музичної школи №1, керівник Богдан Максименко.
Треті місця поділили між собою три колектіви, з-поміж яких наші земляки з Нової Праги - дитячий духовий оркестр під управлінням Івана Фоменка.
Цей перший справжній музичний досвід для оркестру "Зоряний", будемо сподіватися, не буде останнім. Факт, що керівник Віктор Залєвський став директором іншої муз. школи (Димитровської), в майбутьньому не вплине на існування колективу. Аби "Зоряний" продовжував радувати слухачів духової музики в Україні, уже зацікавилася у відділі культури міста Олександрія.

Вілґа Квітка











Немає коментарів:

Дописати коментар