"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 2 квітня 2019 р.

На українських водіїв чекає чергове нововведення,



 Нові правила техогляду запрацюють в Україні з 1 травня 2019 року. Згідно з директивами Євросоюзу, технічний контроль стане обов’язковим для всіх автомобілів. Наразі техогляд обов’язковий тільки для комерційних авто.Що пропонують та які є ризики для українців:

- В Україні запрацюють нові правила техогляду: крім протоколу, водіям видадуть мітку з радіочастотною ідентифікацією. Її треба буде приклеїти на лобове скло;
- Таке нововведення  планове, Україна до 2022 року має перейти на європейські норми техогляду;
- Автоюрист і експерти позитивно оцінюють ідею. Де-факто для законослухняних автолюбителів нічого не зміниться.
За інформацією прес-служби Головного сервісного центру при Міністерстві внутрішніх справ, паперовий бланк протоколу видаватиметься суб'єктами здійснення ОТК у комплекті з міткою радіочастотної ідентифікації.
Власник транспортного засобу буде зобов'язаний закріпити мітку у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку.
Зазначається, що контрольним органам буде легше перевіряти, чи допущено певне авто до участі у дорожньому русі: інформацію з мітки радіочастотної ідентифікації скоро стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання.
При цьому, якщо власник транспортного засобу, що підлягає обов'язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до набуття змінами чинності, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення терміну його дії.


ОНАНО

Немає коментарів:

Дописати коментар