"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 4 квітня 2019 р.

Лічильники теплової енергії знову хочуть передати у власність жителів багатоповерхівок



Людмила Давиденко  ініціювала зняття рішення про передачу теплових лічильників на утримання власників житлових будинків. ЇЇ підтримали і члени виконкому. Сьогодні, 4 квітня  відбулося чергове засідання виконавчого комітету на яке було винесено рішення  про передачу  будинкових лічильників у спільну колективну власність співвласників житлових багатоквартирних будинків та списання з балансового обліку КП «Теплокомуненерго».

Згідно цього рішення теплогенеруюче підприємство має повернути у власність жителів багатоповерхівок 86 лічильників, які свого часу були передані  «Теплокомуненерго» на обслуговування. Згідно закону  лічильниками тепла повинні бути обладнані всі нежитлові та житлові приміщення в країні до 2 серпня 2019 року.
Тож рішення про повернення лічильників виніс на обговорення заступник начальника УЖКГ Віталій Бондаренко. Проте перший заступник міського голови Людмила Давиденко вважає, що працівники УЖКГ не провели необхідної роботи по інформуванню населення, щодо передачі у їхню власність загально будинкових теплових лічильників. « Ми не знаємо кому, під чию відповідальність і в чиї руки передамо прилади обліку, за якою схемою і чи знають про це  старші будинків, чи будуть захищені люди від надмірних додаткових витрат і таке інше"-сказала вона. Тому Л.Давиденко запропонувала відкласти це питання на певний час до повного ознайомлення населення з вимогами закону про контроль подачі тепла на багатоповерхові будинки та його реалізації.
« Зрозуміло, що КП «Теплокомуненерго» все зробило для того, щоб віддати лічильники на житловий фонд, а от УЖКГ в цьому напрямку не допрацювало»- зазначила перший заступник міського голови, тож питання було одноголосно знято з розгляду.
КП «Теплокомуненерго» планує передати у власність жителів багатоповерхівок 86 приладів обліку теплової енергії.


Немає коментарів:

Дописати коментар