"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середа, 3 квітня 2019 р.

Олександрія - Шахтар 0:1 Найкраща гра в сезоні не принесла господарям очки


0:1 - Цуріков відпустив Нема перед своєю штрафною і потім намагався виправити помилку, але бразилець успішно підставився, заробивши пенальті. Мораєс його реалізував. Володимир Шаран вирішив залишити в запасі одного з найкорисніших гравців своєї команди Банаду, довірившись в середині поля трикутнику Запорожан - Гречишкін - Ковалець. Також не знайшлося місця в старті одному з найдосвідченіших, Дедечку, - замість нього в центрі оборони вийшов 20-річний Бабогло. У гостей глядачі не побачили Марлоса, який отримав відпочинок на лаві запасних. Його досить несподівано замінив Нем, зігравши одну з ключових ролей при пенальті.

"Шахтар" став ініціатором досить непоганого темпу з перших хвилин. Однак здавалося, що "Олександрія" з усіма складнощами справлялася. Втім, "гірникам" вистачило і однієї помилки суперника, щоб вийти вперед. Можна до Великодня обговорювати справедливість призначення точки, але ж треба починати з того, що саме Цуріков не добіг за Немом, який і заробив 11-метровий.
Здавалося, що нічого нового ця гра нам більше відкрити не може. Однак, на диво, гол тільки додатково мотивував "городян". Все почалося з високого пресингу, при якому "Шахтар" себе почував некомфортно. А далі господарі просто заволоділи центром поля і почали нагнітати. Занадто багато дозволяв лівий фланг гостей, традиційно не встигав за опонентами Хочолава, та й взагалі складалося враження, що команда Фонсеки не готова була до тиску з боку "городян". Це був дуже рідкісний випадок, коли гравці "Шахтаря" в матчі чемпіонату часом грали просто в аут.
Олександрійці ходили навколо свого гольового моменту і отримали його в середині тайму: Цуріков з кута штрафного якимось неймовірним парашутом закидав м'яч за комір Пятову, але за воротаря зіграв каркас воріт. Це був найнебезпечніший удар господарів за 45 хвилин - в площину до перерви "городяни" так і не пробили.
Після цього моменту гра стала розбиватися на відрізки. А Коваленко "тактичним фолом" під кінець тайму вдалося перемістити акценти ближче до центру поля. Господарі виплеснули всі емоції на суперечки із суперником і арбітром, а не на нову хвилю атак. У тому числі спад перед перервою може бути пов'язаний з тим, що олександрійці стали задихатися від дуже інтенсивної гри і потребували перерви.
Паулу Фонсеці вдалося струсити свою команду в роздягальні, тому зі стартом другого тайму "гірники" відсунули гру від своїх воріт. Футбол просто йшов між серединою поля і воротами Паньківа - Пятову практично не доводилося вступати у гру.
Володимир Шаран спробував що-небудь змінити замінами, проте того запалу, який був у першому таймі, ми вже не побачили. У підсумку, шкодувати на фінішній прямій можна хіба що про неточний удар Бабогла після кутового.
У першому таймі "Олександрія", як прийнято в таких випадках говорити, стрибнула вище своєї голови, що стало дивиною для всіх: суперника і вболівальників. Але навіть для нічиєї цього не вистачило. "Шахтарю" виявилося достатньо вчасно включитися, щоб взяти чергові три очки.
Олександрія. Стадіон " Ніка"
Головний арбітр: Денис Шурман (Вишневе)
Асистенти: Євген Данильченко (Луганськ), Олександр Холодинський (Харківська область)
ФК Олександрія - Шахтар 0:1
Гол:
 Жуніор Мораес 12 (пен.)
ФК Олександрія: Юрій Паньків, Владислав Бабогло, Кирило Ковалець, Андрій Цуріков, Артем Полярус (Віталій Пономар 78), Андрій Запорожан (Євген Банада 85), Валерій Лучкевич, Артем Сітало, Антон Шендрик, Дмитро Гречишкін, Максим Задерака (Дмитро Шастал 71)
Шахтар: Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Тарас Степаненко, Тайсон, Жуніор Мораес, Алан Патрік (Майкон 90+2), Веллінгтон Нем (Дентіньо 80), Ісмаїлі, Сергій Болбат, Віктор Коваленко (Максим Малишев 86)
Попередження: Андрій Цуріков 12, Дмитро Гречишкін 37, Антон Шендрик 82, Артем Сітало 90+4 - Алан Патрік 30, Віктор Коваленко 35, Жуніор Мораєс 37, Тарас Степаненко 60, Тайсон 90+4

Немає коментарів:

Дописати коментар