"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 4 березня 2019 р.

Олександрійська писанкарка стала відома своєю майстерністю


2 березня 2019 року в духовно-просвітницькому центрі святих благовірних князів Бориса і Гліба відбулася презентація книги олександрійки Ірини Михалевич “Українська народна писанка”. Видання побачило світ з благословіння преосвященнішого Боголєпа, єпископа Олександрійського і Світловодського, у відомому видавництві “Клуб сімейного дозвілля”.

Розпочав захід єпископ Боголєп. Владика звернувся до гостей, серед яких були як дорослі, так і діти, зазначивши, що писанка може відкривати нам багато значень, але найголовніше завдання цього народного мистецтва полягає у зближенні нас із красою. Заняття писанкарством, крім того, може стати для кожного своєрідним екзаменом на внутрішні якості. Також Владика зазначив, що книжка обов'язково знайде свого читача. 
Впродовж презентації учасники зустрічі почули розповідь про писанку в світі. Авторка книги Ірина Михалевич ознайомила гостей з творчістю майстрів з Румунії, Болгарії, Японії, Канади; розповіла про зміст книги “Українська народна писанка”; ознайомила з секретами фарбування яєць натуральною сировиною. Наприкінці заходу майстриня провела майстер-клас по розпису писанки у лемківському стилі. Тож кожен бажаючий спробував свої сили у написанні орнаменту воском і переконався, що традиції — це те, що об'єднує всіх нас.






Немає коментарів:

Дописати коментар