"Олександрійська правда" тепер у Facebook

субота, 2 березня 2019 р.

Комунальні рахунки за лютий надійдуть без відображення субсидій


Її у березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року.
Комунальні рахунки за лютий субсидіантам надійдуть без відображення субсидії. Про це повідомляється на сайтіУряду України. Чиновники зазначають, що державну допомогу на комуналку у березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року.
Ними субсидіант має самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використати на власні потреби.
Також урядовці нагадують, що з березня таке поняття як обов'язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки і мають самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло. Монетизована субсидія, яка залишиться після оплати комуналки, може бути використана на власний розсуд домогосподарства.
Крім цього, чиновники звертають увагу на те, що є громадяни, яким субсидія надійде разом з пенсією у 20 числах березня - у їхній пенсійний день. У переважній більшості це працюючі пенсіонери. Виникає запитання - як встигнути оплатити комунальні платежі за лютий і чи не відмінять субсидію якщо оплата відбудеться після 25 числа? Чиновники запевняють,  що субсидію не відмінять. Допомога готівкою наступного місяця так само прийде у день виплати пенсії. Головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 - тоді, коли відбувається перепризначення субсидій на новий рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар