"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 18 червня 2018 р.

Платити за алкоголь олександрійцям доведеться більше




Кабінет міністрів вирішив в черговий раз підвищити мінімальну вартість алкогольних напоїв. Проект відповідної постанови з’явився на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України  13 червня. Згідно документу, ціни на вина зростуть від 4,5% до 13,5%, віскі; ром і джин підвищаться у вартості орієнтовно на 12%, а за лікеро-горілчані вироби доведеться заплатити приблизно на 19,6% більше в залежності від коду товару.
Востаннє мінімальна вартість на алкогольні напої підвищувалась у вересні минулого року. У той період вина подорожчали в середньому на 13%; віскі, ром і джин – на 6,5%; коньяк – на 29%; горілка – на 19,4%.
У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, чим зумовлене чергове підвищення вартості на спиртне. Серед основних аргументів – зростання рівня витрат, які зазнають виробники, у зв’язку з чим розмір мінімальних цін уже не відповідає реальній вартості виробництва та реалізації алкоголю. Окрім цього, зросла вартість на спирт, тару, оплату праці та інші фактори, які впливають на ціноутворення.
При цьому в Кабінеті міністрів пояснюють, що за дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна має найвищий у світі рівень споживання незареєстрованого алкоголю у світі. Більше половини сукупного обсягу припадає в Україні на споживання самогону або незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а прийняття проекту постанови дає можливість врегулювати такі питання,



Немає коментарів:

Дописати коментар