"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 15 червня 2018 р.

Олександрія в очікуванні ретро-зльоту


 Сьогодні, 15 червня , в Будинку футболу відбулася прес-конференція для журналістів з нагоди проведення  ретро-зльоту  в Олександрії. Це так званий фестиваль історичної авто- і мототехніки, що проводиться силами громадської організації «Ретроклуб« Олександрія »з 2016 року. Захід некомерційний У минулому році його відвідали близько 8 тис. глядачів з Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей. Локація фестивалю - центральна площа міста Соборна і  асфальтована територія футбольного стадіону «Ніка» Вхід для глядачів вільний.
Організатором фестивалю  в місті є відомий журналіст Ігор Широкун, йому допомагає Олексій Василенко.



Як зазначив Ігор , у минулому  рокці в фестивалі взяли участь понад 120 одиниць раритетної техніки, в тому числі з найвідоміших колекцій рр. Запоріжжя ( «Фаетон» Д. Поздняков), Києва (OldCarService П. Лозовенко і Vintage Motors А. Рудницького), Кривого Рогу (В'ячеслав Беркало), Полтави (Андрій Миць) і ін.  Не менше екземплярів техніки планують  виставити і в цьому році.
Про захід, запроваджений в Олександрії вже добре знають по всій Україні й бажаючих взяти в ньому участь зростає.
Ретро-зліт буде проходити з 14по 15 липня
На суботу 14 липня заплановані класичне ралі на ретроавтомобілях по маршруту Олександрія-Кременчук. Збір та реєстрація автомобілів-учасників заплановані на пл. Соборній, там же, в присутності глядачів машини пройдуть технічну комісію, там же з ними можуть ознайомитися глядачі.. Фініш відбудеться на автозаводі КрАЗ.
У неділю 15 липня свято переміститься на стадіон «Ніка». Звідси стартує парад ретротехніки по вулицях Олександрії, тут на двох майданчиках пройде виставка ретротехніки, музична програма, також на сцені працюватимуть ведучі, які організовують для глядачів конкурси та вікторини з призами, концертна програма силами творчих колективів міста. Церемонія нагородження переможців ралі та лауреатів фестивалю відбудеться о 17.00 в суботу


Немає коментарів:

Дописати коментар