"Олександрійська правда" тепер у Facebook

субота, 16 червня 2018 р.

У Приютівській громаді оприлюднили проект амбулаторії за 5,5 мільйонів гривень


  Тендер на будівництво нової амбулаторії в с. Протопопівка Приютівської громади на Кіровоградщені вже оголошено на сайті публічних закупівель Prozorro.
Відповідну інформацію підтвердив голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев, повідомляють на блозі Приютівської громади.


«Не дивлячись на те, що після створення Приютівської ОТГ пройшло зовсім мало часу, але нам вже є про що відзвітувати перед громадою. На сьогоднішній день на відрізку автошляху Т1215 в напрямку до селища Приютівка ведуться роботи з укладання асфальтного покриття: вже частково знято верхній шар старого асфальту та на цій ділянці укладено суцільною смугою новий, також ямковий ремонт частково проведений і в інших населених пунктах. Щоденно проводяться роботи з благоустрою: підсипка вулиць, фарбування дитячих майданчиків, благоустрій прибережних зон та ін. Проте одним з найважливіших, на сьогодні, питань є будівництво нової амбулаторії в Протопопівці. Вже оголошений тендер та розроблений відповідний проект будівництва нового приміщення», - говорить Андрій Коломійцев.
Зазначимо, що сьогодні у Протопопівці медичні послуги жителі села отримують в амбулаторії, котра є пристосованою й не відповідає необхідним вимогам, адже приміщення переобладнане зі звичайного житлового будинку, а це, у свою чергу, створює певні незручності для відвідувачів.
Як зазначив Андрій Коломійцев, планується, що будівництво нової сучасної амбулаторії буде розпочато вже в кінці липня, а завершиться, орієнтовно, до кінця жовтня.
«Це буде сучасна амбулаторія з усім необхідним обладнанням. Крім того, проектом передбачені також і приміщення для проживання лікаря», - підкреслив голова Приютівської ОТГ.
Зазначимо, що на сьогоднішній день також невирішеним залишається питання сімейного лікаря. Адже до цього часу хворими опікувався лікар, котрий працював на півставки, тому люди змушені були звертатися по допомогу й в інші амбулаторії, зокрема, в Приютівську, а також до лікаря з районної лікарні.
«Окрім будівництва амбулаторії також розпочато пошук сімейного лікаря для Протопопівки, оскільки з 1 липня в амбулаторії ця посада буде вакантною», - повідомила заступник голови Приютівської ОТГ Ірина Чемерис.
Крім цього, посадовиця зазначила, що залишається відкритим питання щодо підписання декларацій для жителів села Протопопівки, оскільки відсоток тих людей, котрі вже підписали відповідну угоду – досить низький.

Немає коментарів:

Дописати коментар