"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 10 травня 2018 р.

За пільгові телефонні дзвінки сплатить міська рада


Господарський суд Кіровоградської області визнав обгрунтованими позовні вимоги ПАТ"Укртелеком" та зобов’язав Управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради сплатити 296,21 тисяч боргу, що виник внаслідок надання радою пільг на користування телефонним зв’язком Відповідне рішення було прийнято судом наприкінці квітня та опубліковано 2 травня в єдиному реєстрі судових рішень.

Як вбачається з матеріалів справи позивач у 2017 році, на виконання Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, надавав телекомунікаційні послуги на пільгових умовах відповідним категоріям громадян, які проживають на території міста Олександрії. Судом встановлено – позивачем крім того належним чином виконувався порядок повідомлення відповідача щодо наданих послуг протягом січня-грудня 2017 року. Тим не менш  жодної реакції на отримані «платіжки» Управління праці та соцзахисту, як розпорядник коштів бюджетного фінансування вищевказаних соціальних пільг, так і не проявило.
Окремо суд звернув увагу на той факт, що відсутність у  держбюджеті України на 2017 рік положення про  субвенцію місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту, зокрема компенсаційні виплати за надані телекомунікаційні послуги пільговим категоріям громадян, не відміняє пільги як такі, а лише перекладає обов’язок  відшкодування витрат на місцеві ради. Простіше кажучи – забезпечувати надання пільг мала б Олександрійська міська рада.

У підсумку Господарський суд прийняв рішення повністю задовольнити позов ПАТ "Укртелеком" та стягнути з Управління праці та соціального захисту населення Олексанндрії

Немає коментарів:

Дописати коментар