"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 15 травня 2018 р.

Цього року в Олександрії не буде Почесного громадянина міста




 Вперше за кілька років поспіль в Олександрії не буде до Дня міста визначено  Почесного громадянина міста. Про це повідомила на зустрічі з журналістами секретар міської ради О.Богявленська. Решта номінацій  не піддасться змінам. Буде визначено двох кандидатів на наороду За заслуги перед містов, вісім Олександрійців року. На звання Почесний громадянин міста кандидатури не були подані, пояснила О.Богоявленська.     Можливо це й краще. Якщо нема кандидатів, значиь олександрійцям слід більше працювати на благо міста. Почесний громадянин – це найвище звання, яке присвоюють гідним жителям Олександрії, то його треба заслужити.

 На сьогодні в Олександрії нараховується 44 жителі, яких удостоєно звання  Почесний громадянин міста

            Звання «Почесний громадянин міста Олександрії» присвоюється один раз на рік, як правило, не більше ніж одній особі, напередодні Дня міста, рішенням міської ради тільки громадянам із числа уродженців та мешканців міста, які прожили в місті не менше 20 років за поданням трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, міського голови, депутатських груп та фракцій міської ради, громадських організацій.

Подання містить у собі основні біографічні дані працівника, а також дані про конкретні особливі заслуги у трудовій і громадській діяльності перед територіальною громадою міста Олександрії.

Особам, відзначеним званням «Почесний громадянин міста Олександрії», в урочистій обстановці вручаються: посвідчення, стрічка і пам’ятний знак.

Стрічка виготовляється з шовкової тканини синього кольору 140 х 2000 мм, на якій літерами золотистого відтінку написано «Почесний громадянин міста Олександрії».

Пам’ятний знак «Почесний громадянин міста Олександрії» носять на грудях зліва.


Немає коментарів:

Дописати коментар