"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 11 травня 2018 р.

Школу мистецтв в гімназії не закриватимуть, але батьківську плату збільшать


На гімназію ім Шевченка та школу мистецтв у цьому році не вистачає 3 млн. грн..Держава недофнансовує шкільні заклади. Щоб вирішити подальшу долю закладу міський голова С.Цапюк з представниками управління освіти зустрівся з вчителями гімназії й батьками. Про це розповіли в прес-службі міської ради.
Міська влада готова зберегти школу мистецтв за умови більш раціонального використання коштів. Міський голова запропонував до 2023 року не закривати позашкільну освіту у закладі, не набираючи 1 класи, аби дати можливість учням довчитися та отримати відповідні документи.
У ході діалогу батьки та вчителі висловили ряд пропозицій, направлених на те, аби зберегти школу мистецтв. Так, батьки запропонували збільшити батьківську плату та покращити якість гуртків.

Директор гімназії О.Лобунська повідомила, що адміністрацією здійснюються заходи щодо приведення роботи школи у відповідність до наявних лімітів державного фінансування: збільшується наповнюваність класів, дещо зменшено профільність навчання, що дасть можливість скоротити 8 ставок з 12, які недофінансовує держава. Враховуючи суттєве скорочення по загальноосвітній школі, директор попросила зберегти школу мистецтв. У свою чергу, керівник запропонувала підняти батьківську плату та скоротити ті відділення, які не користуються попитом (наприклад, «баян»).
Враховуючи, що не усі батьки зможуть сплачувати за навчання у школі мистецтв, С. Цапюк гарантував, що обдаровані діти з малозабезпечених сімей за рекомендацією директора школи будуть фінансуватися з міського бюджету.


Немає коментарів:

Дописати коментар