"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середа, 4 квітня 2018 р.

Олександрійці не прийшли обговорити тарифи на пасажироперевезення



Довгоочікувані громадські слухання стосовно вартості пасажироперевезень не відбулися через відсутність кворуму в залі. Цим олександрійці показали своє відношення до існуючої проблеми в місті. Яке б рішення не прийняли, все рівно буде не таке, не влаштовуватиме громаду, хоча сама ж громада брати участь в  його обговоренні взяти участь не захотіла, віддавши на відкуп міському голові.

 Зареєстрованих учасників слухань виявилося 58 осіб, хоча якщо порахувати,  то їх було значно більше. Але громадські слухання оголосили, як такі, що не відбулися , бо не було необхідних 300 осіб.
На чию корить це спрацює, не відомо, але міський голова С.Цапюк попередив, що пенсіонерів чекає неприємний сюрприз, як тільки ввійдуть в дію дві постанови №196, 197. Згідно них пенсіонери не ввійдуть в категорію пільговиків.
 Громадських слухань не було, але інформацію щодо запропонованих тарифів надали, а також відповіли на кілька питань.
  Вже в котре начальник управління  економіки Р.Черевашко розповів про оприлюднення пропозицій перевізників щодо вартості проїзду : збільшити з 4,50 до 7-7,50  грн. по місту і з 7,50 до 10-11 грн. на селища . Управління економіки, спираючись  на поради антимонопольного комітету подали свої пропозиції , а саме гранична вартість 5,50 по місту( може бути й 5- 5,25, в залежності від довжини маршруту) і 8,50 на селища.
Сьогодні перевезення для власників цього бізнесу збиткові, за словами  Р.Черевашка при незначному підвищені вартості проїзду рентабельність може бути від 7 до 15 %
Тарифи треба піднімати, говорили представники влади, для цього є всі підстави, але  на скільки? – люди  не прийшли порадитись, ніхто не надіслав пропозиції після опублікування перевізниками тарифів і в газеті «Вільне слово», як то кажуть «народ безмолвствует».  Тож рішення міський голова сказав що буде приймати в інший спосіб, відповідно з постановою про монетизацію пільг.
  Із залу надійшло й кілька пропозицій, зокрема пустити більшу кількість автобусів по вул..6-го Грудня, а також подовжити рейси до 22:00
Просили міського голову посприяти і в ремонті дороги по маршруту №9 до «Дружби», на що він доповів, що уже мав розмову з С.Кузьменком і вони вирішили в складчину з районом відремонтувати частину шляху.

 Остаточного рішення по тарифній політиці ніхто так і не озвучив

2 коментарі:

  1. А интересно Хуяшко был? Эти эксперты подогнали цифры под задание власти . Я считал на сайте и в меня все сошлось , а как у отд экономики не сошлось я могу догадываться. Серега ( дал задание своим ребятам , чтобы тариф был 4,87 и путём подставление чисел они сделали. Только это уже не работает. Скоро мы будем ездить на лошадях. Тарифов нет, зарплаты нет , а меньше чем 500 гран в день люди не будут работать, они бросят и уедут в Польшу и потом будут автобусы стоять чистые красивые только без водителей.

    ВідповістиВидалити
  2. Кияшко сидел, как обосраный цуцик, люди показали ему его место. Сашок потренируйся на кошках.

    ВідповістиВидалити