"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 25 січня 2018 р.

За п"ять років по місту буде їздити електротранспорт



Про це в своєму інтерв"ю повідомив заступник міського голови С.Гриценко. В крайньому разі  в Олександріх розроблена така програма і сьогодні вже працюют над її реалізацією.
Ця програма передбачає створення в місті муніципального електротранспортного підприємства, яка розрахована на 2019-2025 роки. За цей період планують закупити і ввести в дію 9 електробусів. 
Ідея  дорог вартісна, потребує залучення приблизно 82 млн. грн.. Під неї надіємося залучити 65млн. грн.. грантових коштів  і 16 млн. грн.. отримати з бюджету.
"Сьогодні усім зрозуміло, що створення муніципального транспорту дасть змогу  мінімізувати проблеми пасажироперевезень, створивши контроль над вартістю проїзду, затратами, наданням послуг пільговим категоріям населення, забезпечити рух по місту екологічно чистого транспорту та ін.

Згідно Концепції ООН  усі європейські міста змушені будуть перейти на електробуси. Такий досвід уже є, ми його переймали і вирішили розробити аналогічний проект, пристосувавши його під Олександрію й будемо працювати над втіленням його в життя" - наголосив С.Гриценко. Але заступник міського голови зазначає, що приватний транспорт  на місцевих маршрутах теж збережеться

Немає коментарів:

Дописати коментар