"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 16 листопада 2017 р.

За тепло починаємо платити за новими тарифами


Починаючи з 19 травня цього року набула чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22 березня 2017 року, у якій затверджені нові ліцензійні умови по водопостачанню, водовідведенню, та теплопостачанню. Органи місцевого самоврядування отримали можливість самостійно впливати на тарифи, а саме, затверджувати норми споживання, здійснювати контроль за якістю наданих житлово-комунальних послуг, узгоджувати планові обсяги виробництва, транспортування та реалізації послуг, погоджувати загальновиробничі норми витрат паливно-енергетичних ресурсів, узгоджувати інвестиційні програми по об’єктах водо- та теплопостачання комунальної власності, та встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги.

Цим нововведенням скористалися і  в Олександрії й рішенням виконавчого комітету від 27 жовтня підвищили тариф на централізоване теплопостачання для населення. Одним із аргументів було те, що від централізованого опалення уже відключилося чимало городян, тому утримання мереж стає дороговартісним.
Нові тарифи вступили в силу із 16 листопада, через 15 днів після опублікуваття тарифних розцінок у ЗМІ. ( 1 листопада) Відтак вартість отриманого тепла для олександрійців зросла приблизно на 11%.
Так, для тих у кого в будинках встановлено прилади обліку тариф становитиме 1419,11 грн / Гкал, без відповідних приладів обліку тепла  - 37,40 грн / м2.

Щодо субсидій, то вони будуть перераховані автоматично обов»язкова частка платежу не зміниться, дотація від держави піде на рахунок теплогенеруючого підприємства. Автоматично додасться і кількість громадян,які потребуватимуть субсидій

Немає коментарів:

Дописати коментар