"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 13 листопада 2017 р.

С.Цапюк передав правління регіонального відділення Асоціації міст України меру Кропивницького



 На  минулому тижні на звітно-виборчих зборах було обрано голову і керівний склад Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України.
   Учасники зборів затвердили звіт, підготований багаторічним виконавчим директором Валентиною Іллюшкіною.
   Вів збори Голова Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст Степан Цапюк, міський голова Олександрії, який пожартував, що він вже вчетверте змушений передавати булаву голови регіонального відділення, яку йому вручали щоразу, коли міський голова обласного центру чомусь не міг очолити регіональне відділення.
При цьому він зазначив, що посада Голови має належати не кому іншому, як  міському голові обласного центру згідно логіки, статусу і обставин – рідкісний приклад відсутності бажання боротися за посаду, яка дає доступ до вищих гілок на стовбурі вертикалі влади. Він наголосив, що пропонував Андрію Райковичу  очолити регіональне відділення ще два роки тому, щойно пройшли вибори в Кіровограді, але той відмовився, попросив  час на ознайомлення з справами і на занурення в глибину обов*язків міського голови. Представляючи кандидатуру Райковича, Степан Цапюк вважав за потрібне наголосити, що робить це абсолютно добровільно, свідомо і без-будь якого тиску, оскільки «так має бути, голова міської ради обласного центру – це відповідний статус» і пожартував, що хоча він тісно працював з керівними структурами області, Андрію Райковичу робити це буде значно простіше – варто перейти площу. В свою чергу, Андрій Райкович, даючи згоду балотуватися на громадську посаду, підтвердив, що два роки тому він дійсно попросив паузу, але за два роки: «зрозумів не лише посаду, але і обов’язки міського голови, і всю проблематику обласного центру, і в кожному місті, і в найвіддаленішому населеному пункті, але асоціація повинна бути ефективною, займатися стосунками з органами влади всіх рівнів системно. Ми багато спілкувались з міським головою Олександрії і я ніколи б не дозволив собі підкилимні ігри, та і він не та людина, має відповідне загартування. Ніхто ні на кого не тиснув, а це рішення випливає з ситуації».
   Оскільки інших варіантів не було, учасники зборів дружно проголосували «За» і Андрій Райкович очолив Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України, в яке нині входить 34 територіальних громади Кіровоградщини, включаючи 6 новоутворених Об*єднань територіальних громад, де нещодавно було обрано керівні органи.
   У свою чергу, поділився досвідом і очільник Олександрії. Він погодився, що бюджетні питання потрібно активно опрацьовувати на рівні області, оскільки на його думку, бюджет в обласній раді розподіляється не прозоро, область перерозподіляє субвенції з держбюджету на свої об’єкти, а території «отримають дулю».Знаючі напружені стосунки Олександрії і обласної влади, можна зрозуміти емоційність висловлювань Степана Кириловича і його аргументацію на користь власної позиції. Окрім цього, він висловив цікаву думку, що органи місцевого самоврядування, в розумінні керівники територій, єдині з гілок влади, які знаходяться «на передовій захисту інтересів громад», особливо, в період   ослаблення вертикалі влади, над чим старанно працюють політики різного забарвлення і спрямування. Виглядає логічно, адже і Президент, і мери отримали пряму підтримку народу, але в своїй діяльності найбільш залежні від зовнішніх обставин. Це дуже яскраво проявляється в Світловодську, де частина депутатів, причому з пропрезидентської фракції, блокують роботу міського голови і органу місцевого самоврядування в цілому. На останок, Степан Цапюк подякував долі, що «довелося працювати в органах місцевого самоврядування, де вирішуються реальні проблеми».
   В чомусь його підтримали і учасники зборів, коли запропонували забезпечити потужний юридичний супровід діяльності голів територіальної влади на випадок тиску на мерів, як це було в Світловодську чи і в тому ж Кіровограді, коли голови міст залишаються сам на сам з свавіллям політиків і чиновників  вищого ешелону.
дську чи і в тому ж Кіровограді, коли голови міст залишаються сам на сам з свавіллям політиків і чиновників  вищого ешелону.

3 коментарі:

  1. Голова Асоціації міст України - громадська посада!? Тобто, Асоціація, не що інше як Громадська організація! (не начальничеська, а гро-мад-ська!)
    До якого ступеню дебілізму, ще можна довести громадянське суспільство щоб, не воно саме, а можновладці(!), потішались обранням на посаду голови, своєі, самозіштопаноі, Громадської організації???
    А саме найгилиливіше, те, що навкруги всі вважають, що саме так і треба! -Бо завдяки жартівникам(з дулею), та веселим пропагандистам, успішно завершується повна і беповоротна деградація всього суспільства - "так буде краще"!
    Самі започатковують, балотуються, голосують, обирають-головують...тай "веселись народ, Муха замуж идёт", і громадську організацію "под руку ведёт"!...

    ВідповістиВидалити
  2. Така зорганізованість забезпечує зайнятість посадовців, т.т зібрання, поїздки, з"їзди, засідання іт.д., так і час пройде

    ВідповістиВидалити
  3. Ах, их уже тяготит проза жизни?
    Романтички возжелалось.
    Заорганiзованніть тому "виной"!

    ВідповістиВидалити