"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середа, 18 жовтня 2017 р.

У наступному році в Олександрії вже буде функціонувати гемодіалізний центр



 Представник ТОВ «Ренарт» (Київ) Ярослав Шатковський прибув до Олександрії щоб підписати з міським головою С.Цапюком та головним лікарем В.Приходьком  Меморандум про безоплатну передачу медичного обладнання для діалізного центру, який в найближчий час почнуть облаштовувати на базі колишнього приміщення урології. Згідно цього документу  товариство зобов»язується передати 10 апаратів для гемодіалізу, для очищення води та апарат Греномікс ( для приготування спеціальних розчинів)



Також фірма бере на себе підготовку і навчання медичного персоналу, що працюватиме в олександрійському центрі нефрології та діалізу, на базі Чернігова і Черкасс.
  Попередньо у відділенні гемодіалізу будуть працювати 2 лікарі, 7-8 медичних сестер, молодший  персонал, інженер по обладнанню, сестра- господарка та ін. Всього близько 20 осіб
Після встановлення обладнання спеціалісти фірми проведуть стажування працівників уже безпосередньо на робочих місцях.
Гемодіалізний центр  буде об лаштований на 10 ліжок і працюватиме у дві, а якщо потрібно то і в три зміни і забезпечать замісною нирковою терапією усіх, хто її потребує в Олександрійському госпітальному окрузі.
Кожен пацієнт отримуватиме по три процедури на тиждень.
Сьогодні 13 олександрійців із хронічною нирковою недостатністю проходять відповідну процедуру в інших містах, здебільшого в обласному центрі. Ще 21 хворий вимушений чекати у черзі, аби отримати необхідну медичну допомогу. Загалом, в Олександрійському окрузі, до якого входять Олександрія, Олександрійський, Петрівський, Онуфріївський та Світловодський райони, нараховується близько 55 хворих, які терміново потребують замісної терапії.
Тож сьогодні, 18 жовтня, тристоронній Меморандум було підписано, Вже  розпочалися підготовчі роботи  до ремонту Центру, нефрології і діалізу, який планують ввести в дію у другій половині 2018 року




Немає коментарів:

Дописати коментар