"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 4 вересня 2017 р.

В дитячій бібліотеці забажали пеню за невчасно здані книжки



У дитячій бібліотеці ім Гагаріна беруть пеню з батьків, якщо школярі не вчасно здають книги - 10 коп. за кожен прострочений день. Про це нам повідомила одна з мешканок міста, яка сьогодні прийшла з онукою здати книги.
Бібліотекар зажадала з них гроші, а сума там набігала не маленька. Якщо уявити, що книги не здавали кілька місяців (по причині виїзду з міста), то батьки дітей можуть "розоритися" на послугах бібліотек. Коли жінка просила пояснити за яким законом або рішенням проводиться збір пені за прострочену книгу, бібліотекар дістала якесь рішення, датоване 2014 р. Напевно там не врахували, що в країні вже давно точиться жорстка боротьба з корупцією і вилучення грошей з батьківських гаманців це один з видів корупції. До того ж , як зрозуміла жінка, квитанції за сплачену пеню там теж не надають.
  Звичайно, в бібліотеках для дорослих є положення про вчасне повернення книг, але в дитячій ...
" Сьогодні навіть за невчано сплачені комуналні послуги не беруть пеню, а от в бібліотеці нашого міста в такий спосіб привчають діей і батьків до порядку ?" - говорить жінка
 Закон  України про бібліотеки й бібліотечну справу ще за 1995 р передбачав пеню за невчасно повернуту в бібліотеку книжку, але ж це для дорослих, та й часи уже надто змінилися, тоді й у школах допускали благодійні внески, а зараз у нашому місті з цим ведеться боротьба, а що ж бібліотеки ?..

Немає коментарів:

Дописати коментар