"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 10 липня 2017 р.

Нікому не довіряйте своє майно та персональні дані


 На минулому тижні зменшилась кількість злочинів.  Про це говорить статистика та начальник сектору моніторингу Олександрійського відділу поліції.
За минулий тиждень до  чергової частини відділу надійшло 292 звернення від громадян, з яких 59 було внесено до єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Звернень від громадян і скоєння правопорушень  стало відносно менше .  Серед усіх порушень  було зафіксовано  один випадок  нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 8 випадків  легких тілесних ушкоджень, 29 крадіжок, 12 шахрайств та 2 грабежі.
Найбільша сума коштів, про які заявлено як зниклі склала 20 тис. грн.. щоправда слідів викрадення в помешканні заявниці не виявили.
 В одному з помешкань, під час обстеження  працівники поліції знайшли зброю  - нарізну рушницю та 28 патронів до неї і пістолет, які належали одному з жителів міста раніше засудженому, 39-річному чоловікові. Зброя вилучена та направлена на експертизу. Відкрито кримінальну справу за якою власнику загрожує  до  7 років позбавлення волі.
 Також за  минулий тиждень у водоймах міста втопилося дві особи
 Сергій Козловський закликав жителів міста з обережністю ставитися до різного роду телефонних дзвінків невідомих, не піддаватися на їх пропозиції і не повідомляти персональних даних банківських карток, не перераховувати кошти  наперед , не отримавши товару через  Інтернет, користуватися накладним платежем і розраховуватися лише у випадку, коли перевірили наявність замовленого. Саме довірою людей і користуються  шахраї. За минулий тиждень в місті сталося 11 таких випадків.
 До міського відділу поліції надійшла також заява про викрадання речей у жительки селища Олександрійське. Злочин скоїли квартиранти, які вибираючись із помешкання прихопили з собою  опалювальний котел і накладну плиту.   Тож треба уважно добирати мешканців, здаючи у найм житло.
Не довіряти перехожим, які просять з вашого телефону подзвонити закликає Сергій Козловський. До відділу поліції надійшло уже кілька заяв, де люди скаржаться на викрадачів мобілок. Беруть на хвилинку зателефонувати, а потім різко зникають.

Немає коментарів:

Дописати коментар