"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 8 травня 2017 р.

ПОГОДА ВЛІТКУ ПОМІСЯЧНО


Ситуація з погодними умовами наразі така, що всі сезони зсуваються приблизно на місяць, а це означає, що літо почнеться раніше, ніж те передбачає календар.

В питанні про те, якою буде погода влітку 2017 року, перш за все треба розглядати загальні місячні інтервали, оскільки за ці періоди погода може дуже сильно змінюватись. 

 Перший тиждень червня місяця температура повітря в центральній частині країни не буде перевищувати двадцяти восьми градусів по Цельсію вище нуля вдень та тринадцяти градусів вище нуля вночі. Тобто, дні будуть досить спекотними, хоча і без крайнощів, а ночі все ще залишаться прохолодними та свіжими.
 У другій половині місяця температура буде утримуватись приблизно на тому самому рівні. Найспекотнішим буде десяте число місяця — тоді температура повітря вдень становитиме двадцять дев’ять градусів вище нуля, а вночі — шістнадцять градусів з позначкою плюс. Особливих погодних умов не очікується, сильного вітру або ураганів не буде.
Практично весь липень температура повітря буде складати вдень двадцять вісім градусів з позначкою плюс, а вночі стовбчик термометру опускатиметься до шістнадцяти градусів. Лише два дні на місяць температура повітря становитиме двадцять сім та двадцять дев’ять градусів по Цельсію вище нуля. Крім того, на більшості території України в липні очікуються дощі. Рекомендується не залишати без нагляду сади та городи, оскільки їх може затопити, та бути обережними, виходячи на вулицю без парасолі.
 Початок серпня місяця буде найспекотнішим періодом за все літо. Температура вдень буде досягати тридцяти-тридцяти п’яти градусів вище нуля, вночі не буде спускатись нижче вісімнадцяти. Дощі в цей період припиняться, настане сильна засуха. Проте вона буде недовгою, оскільки вже в другій половині серпня температура буде знижуватись і досягне двадцяти чотирьох градусів вище нуля вдень на більшості території країни.
 Так народний синоптик Леонід Горбань пророкує за літо приблизно два тижні сильних затяжних дощів — в основному в липні і серпні. Однак, здебільшого попереду в нас спекотне літо.
За словами заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського метеорологічного НДІ НАН України Вазіри Мартазінової, справжнє літо почнеться тільки після 10 червня, однак спекотні періоди не будуть тривалими.
Керівник Гідрометцентру Анатолій Прокопенко каже, що червень буде з короткими грозовими дощами і температурою не вище +30 градусів вдень.
Згідно з прогнозом Мартазинової, липень буде найсухішим і дуже спекотним — +30-34 градуси.
А от на серпень прогнозують найбільше дощів, і цей місяць буде менш спекотним ніж липень.

Немає коментарів:

Дописати коментар