"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 10 листопада 2015 р.

З усіх депутатів лише один не зміг прочитати присягу




Сьогодні, 10 листопада,  в селищі Димитрово відбулася сесія на якій новообрані депутати затвердили регламент та обрали секретаря селищної ради.  Цю посаду майже одностайно довірили Аллі Дмитренко, яка раніше працювала в дитсадку. Лише один депутат при голосуванні утримався. Те, що депутатський корпус налаштований на співпрацю і на результат заради територіальної громади селища вселяє надію.

  Але, як то кажуть,  не обійшлося і без «вівці, яка переколотила отару», м»яко кажучи без казусу. Один із депутатів, Шевченко, який увійшов у дипкорпус тільки завдяки тому. що на тій дільниці більше ніхто не обирався, все ж ностальгує за минулим складом та головою. Можливо сум за минулим, а можливо погане навчання в школі й завадили новообраному депутату прочитати присягу. Здолав тільки кілька рядків потім замовк, поставив підпис і пішов.  А далі   вчинив колот, звинувативши нового селищного голову в тому, що той, ніби-то видав таємну інформацію про заробітну плату Тетяни Бандурко і попереднього складу селищної ради. Шевченко, як найближчий товариш по роботі , тепер уже колишньої селищної голови, вирішив відстояти її честь, хоча що тут відстоювати, цифри все сказали , та й заробітна плата не є стратегічною таємницею селища, а публічні люди ( а вона на той час такою була) повинні бути відкриті перед тими, хто їх обирав .
Тож депутат Шевченко пообіцяв подати до суду за оприлюднення інформації, проте авторитетні люди йому радять краще добре вивчити присягу й зачитати її, як годиться перед колегами, а також готуватися до іншого суду де відповідати вже буде він. Потрібно  дати пояснення, як можна виписати людину з квартири без документів і ошукати чоловіка, у якого немає захисту, та відібрати квартиру. В селищі чекають, що справедлива феміда все ж дійде до істини.
 А щодо судового позову  з питань оприлюднення інформації по заробітній платі Т.Бандурко, то можемо дати посилання яке, сподіваємося Шевченко хоча б прочитає, чим полегшить  свою долю.

http://www.ombudsman.gov.ua/ru/page/informright/

Право на информацию

«Открытость и прозрачность власти, которая обеспечивается, в том числе, путем публикации и предоставления информации по запросам, является одной из важнейших гарантий становления любого демократического общества.
Модернизация законодательства в сфере доступа к информации о деятельности субъектов властных полномочий, в частности, принятие новой редакции Закона Украины «Об информации» и Закона Украины «О доступе к публичной информации», стала важным шагом на пути улучшения состояния обеспечения права на публичную информацию в Украине.
Реализация права на доступ к публичной информации - это гарантированная национальным законодательством и международными правовыми актами возможность каждого получать непосредственно от субъектов властных полномочий, а также организаций, предприятий, общественных объединений, выполняющих специфические функции и / или полностью либо частично финансируется из бюджета, официальные документы об их деятельности и возможности знакомиться со сведениями о себе.
Данные положения предусматривают значительный набор инструментов, которые позволяют гражданам лучше контролировать власть и защищать свои права, становятся определенным гарантом открытости и прозрачности органов государственной и местной власти. Только осведомленное в своих правах общество может осуществлять контроль над деятельностью власти и защищать свои права.
Доступ к публичной информации является актуальным вопросом, которому уделяет значительное внимание гражданское общество. И хотя на первый взгляд, надлежащее законодательное закрепление этого права в национальном законодательстве и ратифицированных Верховной Радой Украины международных договорах, впереди еще долгая работа над совершенствованием нормативно-правовых актов, их внедрением и распространением позитивной практики в этой сфере.
Право на доступ к публичной информации требует эффективного механизма контроля за его обеспечением, которым является Уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека.»


Немає коментарів:

Дописати коментар