"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 19 червня 2019 р.

Черговий ретрозліт в Олександрії присвятять автомобілям воєнного періоду


Про це повідомляє  оргкомітет історичного фестивалю "Ретрозліт "Олександрія"".Оскільки календар Автомобільної федерації України FAU відвів дату 22 - 23 червня, організатори зльоту вирішили цього року зробити акцент на техніці воєнного періоду. День початку найсуворішої з воєн, що прокотилася в 1941 - 1945 рр. по українській землі, шанувальники ретро і технічної історії відзначають розширеною експозицією армійського транспорту.          
                              Так, в Олександрії очікують в гості бронеавтомобіль БА-64 зразку 1941 року, відновлений реставраторами з Кривого Рогу. Легендарна "тритонка" ЗІС-5, позашляховик Dodge "три чверті" і 85-мм гармата-зенітка зразка 1939 року приїдуть із Запоріжжя, а важкі мотоцикли М72, BMW R35 Sahara і Zundapp покажуть місцеві колекціонери і їхні колеги з Кам'янського.                                   IV Всеукраїнський фестиваль "Ретрозліт "Олександрія", як і завжди, збере більше сотні мирних машин і мотоциклів, випуску починаючи з 1930-х років і до 1989 року. Учасники представлятимуть Київ, Запоріжжя, Дніпро, Полтаву, Кривий Ріг, Кременчук, Горішні Плавні, Зеленодольськ, Черкаси, Смілу, Знам'янку та звичайно ж саму Олександрію.
Привезуть перлини своїх колекцій і реставратори обласного центру: очікуються трофейний Opel Admiral, народний Simca 5, Chrysler 1939 року, ГАЗ-21 "Волга".
У перший день фестивалю, 22 червня, в центрі міста стартує ретрораллі - IV етап Кубка України з ралі на історичних автомобілях.
В неділю, 23 червня, свято переміститься на стадіон "Ніка". Звідси стартує парад ретротехніки по вулицях Олександрії, тут на двох майданчиках пройде виставка авто (вхід вільний).


Немає коментарів:

Дописати коментар