"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 30 травня 2019 р.

ОКВП "Дніпро-Кіровоград" у черговий раз поглузувало з олександрійців

,
Чергове підвищення тарифів на воду керівник ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик вирішив обговорити з олександрійцями, як цього й вимагає законодавство, але зробив це, на нашу думку,  так таємно, що навіть представникам ЗМІ  про такий захід не повідомили. Нам теж випадково надійшла така інформація і ми вирішили послухати чим аргументуватиме очільник- монополіст чергове здирництво за постачання води та водовідведення.

  Перше враження шокувало. У обрядовій залі Палацу урочистих подій ( саме це приміщення надали для обговорення, чи то громадських слухань), зібралося від сили 50 осіб , частина з яких, як нам здалося, були представниками того ж таки Олександрійського водо -каналізаційного господарства, перших осіб міської влади теж не було. Тож і обговорення, як такого не було.
Роман Ілик дуже тихо , так, що ні останні, ні перші ряди присутніх, не почули вагомих аргументів і цифр які характеризують економічний стан підприємства. На зауваження людей зазначив : « Відкрийте сайт нашого підприємства і там побачите усі цифри і розрахунки." Таку відповідь керівник підприємства давав і на інші питання щодо  технічного удосконалення підприємства, ремонту водомереж,  вкладання коштів у модернізацію підприємства.
Конкретики майже не було, а один із найвищих тарифів по Україні на Кіровоградщині пояснив протяжністю мереж, зношеним обладнанням, малою кількістю населення, а далі підвищенням заробітних плат ( нині на підприємстві цей показний становить 7 тис. 400 грн, по області – 8,300 грн.). На цінову політику вплинув і ріст вартості електроенергії, технічного обслуговування та ін.. І ніби між іншим  директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» згадав про 44 млн. грн.кредиту., які потрібно віддавати.
На запитання скільки коштів ви вклали у Олександрійске водоканалізаційне господарство Р.Ілик сказав, що це не їхня справа. Завдання підприємства – безперервно подавати воду і забезпечити її скиди.
Підсумовуючи зустріч, керівник озвучив вартість послуг підприємства – сьогодні люди сплачують за водопостачання і водовідведення 25,90 грн за 1 м3, запланована вартість послуги з підвищенням складатиме 37,47 грн за 1 м3. Нову ціну планують впровадити протягом 2019- 2020 рр.
Виникає питання чому в залі не було жодного представника від громадськості, активістів, які борються за зниження тарифів. У нас відповідь одна – мабуть  не проводилося відповідне інформування населення.
,


Немає коментарів:

Дописати коментар