"Олександрійська правда" тепер у Facebook

неділю, 21 квітня 2019 р.

Кіровоградщина: Головна проблема другого туру – слабка підготовка членів ДВК



На дільницях у Кіровоградській області не було помічено представників відповідних соціологічних служб, які б проводили екзит-поли.
Спостерігачі, експерти та політичні аналітики сходяться на тому, що головною проблемою другого туру виборів Президента України на Кіровоградщині була заслабка підготовка членів дільничних виборчих комісій.

Представник громадського руху «Чесно» Любов Лук’янцева зауважила, що перед першим туром експерти руху провели для членів ДВК навчання. Перед другим туром організатори виборів такого навчання не проводили, мабуть, помилково вважаючи, що в складі комісій виборчих дільниць залишиться більше досвідчених членів. Насправді склалося не так, як гадалося. Насамперед, через зволікання з поданням своїх представників до складу комісій ДВК одного з кандидатів. На висоті виявилися місцеві окружні виборчі комісії, які й доукомплектовували комісії ДВК уже в критично стислі терміни. А в цьому їм допомагали вже чинні члени ДВК, пересічні громадяни та активісти. Однак, набувати необхідних знань новопризначеним членам комісій доводилося, що називається, на ходу. Тому на дільницях і виникали певні непорозуміння та порушення, які, проте, не мали суттєвого чи системного характеру.
Цікаво, що в день проведення другого туру виборів не було помічено представників відповідних соціологічних служб, які б проводили екзит-поли.


Немає коментарів:

Дописати коментар