"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 28 березня 2019 р.

Працівники заводу"Автоштамп" просять повернути борги по зарплаті



Працівники  ТОВ заводу  «Автошамп, а їх там залишилос 75 осіб благають про допомогу міського голови у вирішенні питання заборгованості по заробітній платі. Про це Степан Цапюк розповів на черговому засіданні виконавчого комітету. Люди залишилися без засобів на існування, констатував міський глова. Тож він відвідав підприємство, поспілкувався з працівниками і керівництвом заводу і був вражений тим, що побачив, відверто заявив С,Цапюк.

 Люди не отримують заробітну плату з червня минулого року, борг становить майже 5 млн грн. – 2,5 милн. грн. з яких  це борг по заробітній платі і ще 2,5 млн. грн  - місцевий збір ( плата за землю).
 Міський голова  звернувся до податкової інспекції, прокуратури, інспекції праці з пропозицією провести перевірку і про результати повідомити власника підприємства.
 На думку С.Цапюка власники підприємства навмисне не вкладають коши в розвиток заводу «Автоштамп» і лише чекають на вигідну оборутку з його продажу. Про що підтвердив міский голова до якого вони зверталися аби  той допоміг вигідніше продати завод , запросивши дуже велику суму коштів.

 Були й інші  пропозиції щодо «Автоштампу» зокрема зменшити плату за землю. С.Цапюк не заперечував, але за умови, що керівництво підприємства надасть программу розвитку заводу. Директор  такий документ надав, але там передбачалось значне скорочення робочих місць. З такою перспективою розвитку  С.Цапюк не погодився, тому й залишив податки такими як є

Немає коментарів:

Дописати коментар