"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 29 березня 2019 р.

Муніципальна поліція чи безпека нема різниці вважає більшість депутатів міської ради


На початку чергової сесії депутатів міської ради очільник фракції  БПП «Солідарність» В.Заріцький трохи зіпсував настрій міському голові і більшості депутатів.Він затримав розмірений плин сесії тим, що вважав за необхідне видалити 2-е й 3-є питання з пордку денного до з»ясування деяких пунктів щодо законності існування КП «Муніципальна безпека». Саме цими питаннями  депутати повинні були затвердити зміни до Правил бдагоустрою і санітарного утримання міста, що стосується контролю збоку Муніципальної безпеки та забезпечення діяльності цього правоохоронного органу міської ради.
Віталій Заріцький наголошував на тому, що «Муніципальна безпека» не затверджена депутатами на сесії й апіріорі була утворена не правельно.Спочатку це була Муніципальна варта, далі Муніципальна поліція, а тепер Муніципальна безпека. Тому депутати не мають права  голосувати за ці рішення.
 Міський голова С.Цапюк пояснив  оппонентам, що перевірка з Міністерства юстиції не знайшла ніяких порушень у створенні такого Комунального підприємства, а внесення змін у назву – це повноваження виконавчого комітету, що й було зроблено на одному з попередніх його засіданнь.
 Тож у цьому питанні більшість депутатів були на стороні міського голови і підтримали  зміну та доповнення до Правил благоустрою та санітарного утримання міста. У тексті  цього документу змінили лише назву  контролюючого органу з «Муніципальної поліції» на «Муніципальну безпеку», а обов»язки за виконавцями залишились тими ж. А також прийняли Программу забезпечення КП «Муніципальна безпека Олександрійської міської ради», яка передбачає кошти на заробітну плату інмпекторам, на виконання їх функцій та на зміну шевронів, які будуть свідчити про належність до цього підприємства.

Взагалі С.Цапюк високо оцінив роботу муніципальних поліціянтів і зазначив. Коли б Національна поліція так працювала, то білше порядку було б у місті.

Немає коментарів:

Дописати коментар