"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 22 березня 2019 р.

З весною знову постало питання про загрозу недобудов у місті






 Міська влада взялася з недобудовані об»єкти, в крайньому разі зібрали нараду з питань утримання об’єктів незавершеного будівництва, які знаходяться на території Олександрії на яку запросили представників Національної і муніципальної поліцій, власники будівель. Пр. це інформує прес-служба міської ради.

Місто час від часу облітають чутки про страшні летальні випадки на цих недобудовах.Городяни пам»ятають обіцянки про блокування входів до таких об»єктів, але все залишається на рівні обіцянок.
На засіданні йшлося про кілька проблемних  недобудов, зокрема
про ту,  що знаходиться по вул. Героїв Сталінград, 31 . Начальник управління приватизації, оренди майна і землі О.Купченко поінформував, що будівництво здійснювалося під житловий кооператив. Власників та членів кооперативу розшукати не вдалося, тож порушена та кілька років триває процедура прийняття даного об’єкта у власність територіальної громади і доходить до стадії завершення. Після цього буде вирішуватись питання відчуження об’єкта для отримання житла воїнами АТО.
Нещодавно багато гамору наробив випадок із смертю дівчини, яка випала з недобудови по вул. Сидоренка, 2.Власником будівлі із 2017 року є Розумович О.А. Ділянка, на якій знаходиться об’єкт, теж перебуває у приватній власності. 
Як повідомив представник Нацполіції, сьогодні тривають слідчі дії з даного випадку. Рішення буде прийняте після того, як надійдуть результати усіх експертиз
..Цей об’єкт є проблемним уже багато років, скаржаться жителі будинку, що поряд . І хоча відповідний об’єкт є приватною власністю і міська влада не має прямих засобів впливу на його власника. Незважаючи на це, С.Цапюк доручив виконавчим органам розробити рекомендації та надіслати господарю листи щодо створення протягом 2-х тижнів безпечних умов на об’єкті. Міський голова звернувся з проханням до голови ОСББ тримати на контролі виконання власником наданих рекомендацій та інформувати про це міську владу.
На нараді йшлося й про гуртожитки, які знаходяться біля аграрного коледжу і є власністю Міністерства освіти і науки України.  Усі листи, що надсилає міська влада  залишаються без позитивної відповіді.
Учасники наради обговорили питання й стосовно інших занедбаних будівель. Муніципальній поліції доручено тримати об’єкти на контролі для усунення власниками недоліків, вказаних у приписах.

Немає коментарів:

Дописати коментар