"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 21 лютого 2019 р.

Міська влада потурбується про заробітну плату лікарів


Про це завірила присутніх на засіданні виконавчого комітету перший заступник міського голови, яка вела засіданні на час відсутності С.Цапюка
Чиновниця зазначила, що в області медичні працівники першої реформованої ланки уже почали отримувати підвищену заробітну плату
"Звичайно це не обіцяні державою 29 тис. грн.., та все ж більше ніж решта медичних працівників. Але щоб забезпечувати постійно високу заробітну плату в медичному закладі треба скорочувати людей, бо коштів не вистачає, а якщо усіх залишити на місцях, то треба десь узяти 1 млн. грн..додатково.
Аналогічна ситуація і в дитячій лікарні, там взагалі лікарі розбігаються через малу заробітну плату. Тож міський голова С.Цапюк доручив розібратися як у рамках закону доплачувати і педіатрам. За попередніми підрахунками це додаткових 81 тис грн."
 За словами Л.Давиденко лікарям дитячої лікарні будуть доплачувати з міського бюджету, лише узаконять механізм доплати, але підхід буде диференційований. Ті лікарі на яких скаржитимуться пацієнти, чи батьки малолітніх дітей – отримуватимуть меншу суму.

Подумають у місті й про лікарів  вторинної ланки, які зараз теж перебувають у стані реформування. Для дофінансування цих спеціалістів з міського бюджету треба виділяти 1,5 млн.грн.  Лікарів у місті пообіцяли не урізати в коштах, аби ті не втекли за кордон, але на жаль ніхто не згадав медичних сестер, на яких покладається чималий шмат роботи в процесі лікування. Про їх зарплатню мова не йшла.

Немає коментарів:

Дописати коментар