"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Нова газопостачальна компанія не знає куди поділися гроші платників



У відділі абонентського  обслуговування клієнтів «Центргаз» величезні черги  клієнтів. Зараз ситуація, яка  виникла через  зміну постачальника газу, не змінилася, і, на думку експертів, свідчить про корупційну схему.  Про це йдеться у сюжеті «Подробиць».
Так, з 1 листопада, «Центргаз» перестав бути постачальником газу. Новим газопостачальним підприємством стало ТОВ «Гaзoпocтaчaльнa кoмпaнiя «Нaфтoгaз Укpaїни».  Зараз сотні містян у довжелезних чергах очікують відповіді на питання про те, куди ділася  переплата за газ та повернення коштів наданих субсидій. 

Зacтупник диpeктopa фiлiї ТOВ «Гaзoпocтaчaльнa кoмпaнiя «Нaфтoгaз Укpaїни» Сергій Дробко не зміг пояснити, куди зникли кошти містян та як повернути переплату.
«На жаль, податкове законодавство передбачає, що кожен власник особового рахунку, кому належать ці кошти має особисто розпорядитися своїми коштами. Також податкове законодавство має свої вимоги та критерії до повернення цих коштів», - каже посадовець.
Експерти з питань енергетики ж вбачають у ситуації, що склалася, корупційну схему, якою мають зацікавитися правоохоронні органи. Зокрема, списали 200 мільйонів невикористаних державних субсидій та перевищили споживання газу на 10 мільйонів кубометрів.

«Нафтогаз України» фактично забрав ці кошти у споживачів і оплатив ним частину боргу попереднього постачальника «Центргазу». Це державні гроші, і їх нецільове використання є фактично кримінальним злочином, розтрата державного майна», - пояснив експерт з питань енергетики Юpiй Кopoльчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар