"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 30 січня 2019 р.

Олександрієць перерахував 5000 грн шахраям


22 січня Олександрійським відділом поліції зареєстровано заяву 63-річного жителя міста. Чоловік поскаржився, що 17 січня він став жертвою інернет -шахрайства. Знайшовши об’яву з приводу продажу мотоблоку на одному із сайтів мережі Інтернет, чоловік  перерахував на картку зловмисника кошти  в сумі 5000 грн завдатку та до теперішнього часу товар не отримав. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України. Триває слідство.

Олександрійський відділ поліції неодноразово звертався до мешканців міста через ЗМІ з інформацією про застереження «Як не стати жертвою Інтернет-шахрайства» і звертається знову:
  • Під час здійснення покупок через інтернет-ресурси, завжди будьте пильними. Чітко дотримуйтесь правил безпеки.
  • Остерігайтесь значно занижених цін на товар, який ви хочете придбати.
  • Ніколи не купуйте товар, за який просять попередню оплату. Користуйтесь послугами кур’єрських служб, які надають можливість розрахуватись при отриманні та перевірці товару.
  • При проведенні оплати на банківський рахунок,  перевіряйте відповідність продавця реальному одержувачу грошових коштів.
  • Ніколи не довіряйте поширеним видам шахрайських схем – «Ваш родич у біді», «Вашу банківську картку заблоковано», «Ви виграли автомобіль» та інші. Будь-яку з таких інформацій завжди перевіряйте.
  • Про всі злочини та правопорушення, скоєні відносно Вас та Ваших близьких, повідомляйте за номером «102».


Немає коментарів:

Дописати коментар