"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 21 листопада 2018 р.

Депутати області звинувачують голову облради в підкилимній грі



Депутати Кіровоградської облради хочуть вказати її голові Олександру Черноіваненку на неприпустимість подальших порушень норм законів та незабезпечення гласності у роботі ради.
Зокрема мова йде про непрозорість прийняття рішень щодо підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, враховуючі підпорядкування обласного водогону «Дніпро-Кіровоград» саме обласній раді.

Про це йдеться у проекті рішення органу, оприлюдненому сьогодні на сайті органу.
Проектом також передбачається затвердити звернення облради до НКРЕКП, яке також оприлюднено. Резолютивну частину тексту звернення цитуємо без змін:
1. Звертаємося до НКРЕКП з вимогою не встановлювати новий тариф на послуги водопостачання та водовідведення та з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) обласним комунальним виробничим підприємством «Дніпро-Кіровоград».
2. Примусити керівництво ОКВП «Дніпро-Кіровоград» провести відкритий діалог зі споживачами цих послуг на громадських слуханнях, де будуть представлені чесні розрахунки нового тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. 
3. Наголошуємо, що питання тарифів на послуги житлово-комунального сектора на сьогодні є вразливими для більшості населення області, тож будь-які зміни цін на послуги цих підприємств мають бути обгрунтовані і зрозумілі людям. 
4. Просимо НКРЕКП не допустити у будь-якому іншому випадку до затвердження нових тарифів, що можуть стати збудником соціальної напруги на Кіровоградщині.
Вчора у місцевому сегменті Facebook також поширювалися фотокопії звернень групи депутатів до Чорноіваненка зокрема щодо призначення на 30 листопада позачергової сесії з двома питаннями – про підвищення тарифів на газ та воду, а також про включення в порядок денний чергового засідання питання про звіт голови облради.
У супровідному тексті допису користувача Юлії Лазаренко зазначається, що звернення підписані 22 депутатами, тобто 30% складу ради.
– Проте ні проектів рішень, ні розпорядження про скликання сесії на сайті обласної ради досі не з’явилося. Натомість юристи Кіровоградської обласної ради активно шукають підстави, щоб не виконувати доручення депутатів обласної ради та їх виборців і намагаються нав’язати думку депутатам, що вони не мають права звертатися до Президента України та депутатів Верховної Ради, – йдеться у пості, який за неповну добу поширено 48 разів. – Крім того, уже кілька днів голова облради, не соромлячись, змушує депутатів, які підписали звернення, відкликати свої підписи. Він, перевищуючи свої службові повноваження, змушує працівників апарату робити протиправні дії, аби депутати не мали змоги здійснювати свої повноваження.
Нагадаємо, директору обласного водогону «Дніпро-Кіровоград» Роману Ілику не дали слова на сесії олександрійської міськради, куди для обговорення правомірності підвищення тарифу на воду запрошували голову Кіровоградської обласної ради.
Також повідомлялося, що тариф обласного комунально-виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» на водопостачання та водовідведення, який з липня 2018 року зріс на чверть, з початку наступного року може зрости ще на третину.

Немає коментарів:

Дописати коментар