"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

У освіті й медицині міста є проблеми


Про це на засіданні виконавчого комітете заявив міський голова Степан Цапюк. Щоправда з ним не погодилася його перший заступник  Людмила Давиденко. Мер зазначив, що в місті невистачає дитячих педіатрів. Є 5 вакансій, проте молоді спеціалісти чомусь до Олександрію  не їдуть. Тому міький голова доручив відповідним службам з»ясувати чи робили замовлення в дитячій лікарні на цих спеціалістів, бо у нього є підозри, що їх ніхто і не шукає, а тим часом в місті відкриваються приватні кабінети, де приймають педіатри, але вже за гроші.
Як сказав міський голова, влада знайде можливості  надати житло молодим лікарям, які приїдуть працювати в Олександрію.
  Інша проблема в загальноосвітніх навчальних закладах. С.Цапюк сказав, що йому скаржаться батьки школярів з приводу неякісного викладання на уроках з тим, щоб до них ішли діти на додаткові, вже оплачувані заняття, тобто займаються репетиторством « В першу чергу підуть на пенсію ті педагоги, які займаються репетиторством у своєму класі», - наголосив міський голова.

З таким переконанням не згодилася Л.Давиденко і виступила на захист педагогів, наголосивши, що в класах, де по 30 учнів складно працювати для всіх однаково. На що їй заперечили, що свого часу нас навчали, де було і більше учнів, а тих, хо не встигав залишали на додаткове заняття безкоштоно і всі мали непогану освіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар