"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Порахували й просльозились



Чи будуть пільгові рейс из 1 листопада поки що не відомо.  Люди очікують нового графіку автобусів по місту з оголошеними двома пільговими рейсами ( в обидва боки) на тиждень. Але чіткої відповіді від влади, зокрема і від управління економіки міської ради поки що немає. Такий графік ще відстуній, а люди вже просять його оприлюднити, бо до 1 листопада залишилося кілька днів.

Проблема з  пільговими перевезеннями є й в обласному центрі. Перевізники Кропивницького як і в Олекандрії наполягають на монетизації пільг на проїзд в автобусах по місту, бо тоді буде дотримано право кожного на проїзд, а хто не їздить – отримає компенсацію за невикористані пільги. Здається справедливо, чи ні ?
 А ось громадська рада Кіровоградської обласної державної адміністрації має намір  звернутися до облради проти введення монетизації пільг на проїзд в регіоні.
Таке рішення було прийнято  25 жовтня, під час розгляду питання про стан обслуговування пасажирів громадського транспорту.
Як розповів заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської облдержадміністрації - начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Дмитренко,
 14 березня Кабміном була прийнята постанова про порядок надання пільг у готівковій формі.
- Такий порядок визначає 10 категорій пільговиків, які мають право на проїзд в громадському транспорті міського, приміського та міжміського сполучення, яким може бути встановлена готівкова форма надання пільг, - каже Володимир Дмитренко.
Так, згідно з визначеною процедурою Кабміну, якою передбачено 30 поїздок, на Кіровоградщині обласною радою було затверджено розмір пільг - 97, 50 грн. Це такий мінімальний розмір по області. Натомість органи місцевого самоврядування можуть самостійно встановлювати розмір відшкодування пільг на проїзд та навіть кількість поїздок. Принаймні, у постанові Кабміну є відповідна рекомендація.
Однак такої рекомендації, за словами пана Дмитренка, наразі в області скористалася лише Соколівська ОТГ. Вона єдина в області ввела готівкову форму розрахунку.
- На решті територій області поки як діяла, так і діє безготівкова форма, - відзначив Володимир Васильович.
Міська рада Кропивницького, за словами пана Дмитренка, також відмовилася від введення монетизації пільг на проїзд.
Нагадаємо, у Кропивницькому на монетизацію пільгових проїздів в громадському транспорті необхідні майже 100 мільйонів.
  Що стосується Олександрії, то в місті 26 тис. пенсіонерів і для того щоб усіх монетизувати треба не один десяток млн. грн.  Але згідно постанови про монетизацію більшість пенсіонерів таке право втратить. За попередніми підрахунками  на монетизацію місту знадобиться витратити більше 9 млн. грн.  до цього перевізникам сплачували 3 млн. грн і то, за  грудень не повертали.
Тож постала дилемма бути чи не бути монетизації



6 коментарів:

  1. Не надо хитрожопить и нарушать права человека, а то за это есть статья. Отдел экономики за что получают зарплату? Уже один месяц нарушенны права человека.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. С языка сорвал теска...
      Статья 22-га КУ є(!),- за те, що не можна нікому скасовувати(звужувати) перелік пільгових категорій, змінювати існуючі пільги у бік їх погіршення. Це пряма норма Конституціі, а у Конституціі є Гарант! Гарант, якщо він не гівно, повинен захисти і ветеранів і пенсіонерів і інвалідів, і сам Основний Закон Держави! Інакше нахрена і кому він потрібен? Хитрожопих Бариг, Мерів, Херів, Перів, Серів, Губернаторів і інших кровосісів, і так вистачає...

      Видалити
  2. Скоро выборы и я думаю выиграет Юля, вот она им даст дрозда точно.

    ВідповістиВидалити
  3. Сегодня Гриценко обл руководитель партии Ляшко и надеюсь он разрулить эту ситуацию а Алексе. Все льготчики будут ездить без денег.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "Нашому теляті та вовка б піймати"...
      Самий зачуханий бюджетник менш залежний від ЦСК, чим партайгеносе -лідер обл-ради-калів...
      Розрулить, якщо папік дозволять і славу собі не заберуть))

      Видалити