"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Одні вшановують - інші паплюжать




 Україна відзначає 74-ту річницю з дня визволення від фашистських загарбників. До вшанування пам»яті визволителів приєдналися й олександрійці. Сьогодні 26 жовтня городяни зібралися біля Братської могили та інших пам»ятних місць, що стали символами визвольної боротьби на Олександрійщині.



На Братській могилі по вул.Діброви пройшов мітинг-реквіум з покладанням квітів та палких промов. Віддати шану героям прийшли учні навчальних закладів, ветерани, представники міської влади, жителі міста. До підніжжя пам»ятника та обелісків  лягли   живі квіти та вінки. І це добре, але ветерани- олександрійці переймаються станом пам»ятнків у сквері, тепер уже театральному (раніше це був сквер піонерів та комсомольців ). На жаль дехто з олександрійців, і це мабуть переважно молодь, прийнялись надто завзято проводити декомунізацію, забуваши, що піонери- герої наші земляки теж загинули за визволення Олександрії, бравши участь в партизанському русі.


  Їх пам»ятник теж спаплюжили, обливши чорною фарбою. Стели у сквері , понівечені «свобідними» олександрійцями стоять тепер як німий докір  прийдешньому поколінню. Люди говорять, що варто й там навести порядок, або відновивши, або взагалі прибравши забруднені стели, але ж юнаки загинули за рідну землю і не варто тут нічого домислювати… Слово за активістами та міською владою, у кого першого  урветься терпець…

Немає коментарів:

Дописати коментар