"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 25 вересня 2018 р.

Кримінальні події минулого тижня

Протягом минулого тижня Олександрійським відділом поліції отримано 310 заяв від громадян, з яких 58 звернень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомили у секторі моніторингу відділу.
За видами злочинів - це спричинення легких тілесних ушкоджень (6 випадків), 32 крадіжки, 2 вилучення зброї, 6 шахрайств, 1 угон транспортного засобу, вилучення наркотичних речовин – 2 випадки та 9 інших видів кримінальних правопорушень.

«Тимчасове користування» трохи затяглося
19 вересня до Олександрійського відділу поліції із заявою звернулася 27-річна мешканка міста про те, що 11 серпня вона дала у тимчасове користування свій велосипед марки «Україна» червоного кольору одному малознайомому їй 29-річному, раніше судимому мешканцю міста, але той і досі велосипед не повернув і як тепер здається власниці двоколісного транспорту, не збирається це робити.
За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України («Шахрайство»). Тривають слідчі дії.
Зняли «порчу» і заодно – 1200 гривень
20 вересня близько 11.30 до 81-річної жительки міста додому прийшли дві жінки і в ході розмови з нею під приводом «зняття порчі», шляхом шахрайства заволоділи грошовими коштами в сумі 1200 гривень. Потерпіла навіть не запам`ятала прикмет її «рятівниць».
За даним фактом порушено кримінальне провадження за тією ж статтею («Шахрайство»).
Шість тисяч гривень за неіснуючі продукти
Як відомо, вищезгаданий злочин буває дуже багатоликим. Ось ще один приклад.
Того ж 20-го вересня до Олександрійського відділу поліції надійшло повідомлення від 83-річної мешканки міста про те, щ того ж дня близько 14 год. 30 хв. до неї додому завітали дві невідомі жінки та шахрайським шляхом, під виглядом продажу продуктів харчування заволоділи грошима у сумі 6 тисяч гривень. Жінка повідомила прикмети візитерок: одна з них на вигляд віком 45-50 років, на зріст 160-165 см, огрядної тілобудови, одягнена в чорні брюки; інша – приблизно 25-30 років, зріст 160-165 см, також повна, одягнена в чорні штани та рябу кофту.
Чи були це одні і ті ж особи у двох випадках, що сталися в один день? Можливо, але справа ускладнюється тим, що перша потерпіла не запам`ятала шахрайок. Вони зробили свою справу того дня у Покровському мікрорайоні та в районі міської лікарні.
Відразу – дві статті
18 вересня під час проведення санкціонованого обшуку в домоволодіння 35-річного мешканця міста було виявлено та вилучено 9 предметів, зовні схожих на набої до автоматичної зброї а також рослини і листя коноплі (1 кущ). Пристрій для куріння коноплі з нашаруванням на ньому речовини темного кольору. Вказані набої та наркотичні речовини в присутності понятих вилучено та направлено на експертизу.
Як повідомляють правоохоронці, розслідування в рамках кримінальних проваджень за ч.1 ст. 309 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних речовин, психотропних засобів або їхніх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України триває. За ці дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Дуже схожим був випадок, кваліфікований за тими ж статтями ККУ (різниця лише в деталях): в Олександрії під час обшуку домоволодіння в ході проведення операції «Зброя, вибухівка» та «Мак» було вилучено набої різного калібру та 2 предмети, схожі на пістолети, подрібнену речовину зеленого кольору вагою близько 2 кг, рослини конопель у кількості приблизно 91 кущ, два медичні шприци об`ємом по 2 мл, заповнені рідиною темно-коричневого кольору та пристрої для куріння. Все це належало 40-річному, раніше судимому мешканцю міста. Вилучену зброю, набої та наркотичну речовину направлено на експертизу. Покарання, передбачене законом за ці дії, яке загрожує власнику знайденого, аналогічне попередньо описаному випадку.
Мотоцикл – легка здобич злодія
23 вересня о 14-й годині 49 хвилин до Олександрійського відділу поліції із заявою звернувся 27-річний мешканець міста про те, що в період часу з 20-ї години 22 вересня по 5-ту годину 23 вересня невстановлена особа, перебуваючи біля одного з будинків по пр. Соборному, таємно, шляхом вільного доступу викрала належний йому мотоцикл «Сабур» чорного кольору, який власник залишив біля під`їзду будинку без нагляду. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 289 ККУ («Незаконне заволодіння транспортним засобом»).


Немає коментарів:

Дописати коментар