"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 29 серпня 2018 р.

Якою буде українська школа по-новому: всі нововведення







Першокласникам обіцяють особисті парти, відсутність оцінок і домашки.
Через кілька днів першокласники випробують на собі реформи освіти. Проект називається "Нова українська школа". " Як і чого тепер навчатимуть нове покоління
.
Інклюзія і 12 років
Набір цього року стане першим, який проучиться 12 років замість 11 за новими підручниками і стандартами. Замість заучування інформації школярі здобуватимуть певні компетенції – вчитися соціальній взаємодії, застосування знань на практиці, критичного мислення, творчості. Всі предмети в усіх класах вестимуть українською мовою. Початкову освіту (з 1 по 4 клас) можна отримати і мовою нацменшини, але з одночасним вивченням державної мови. Також з цього року деякі школи стануть інклюзивними. Батьки зможуть написати заяву про інвалідність у їх дитини, і вона отримає можливість вчитися нарівні з іншими дітьми в інклюзивному класі. Вчителю в такому класі можуть дати помічника.
·                                  
Без домашки і оцінок
З початку нового навчального року тривалість уроку в початкових класах буде в межах 35-40 хвилин. У першому класі домашніх завдань не буде. У другому домашка з'явиться, але її виконання за часом не повинно перевищувати 45 хвилин, в третьому – не більше 1 години 10 хвилин, а в четвертому – не більше півтори години.
Оцінки відтепер будуть тільки з третього класу. До цього про успіхи дитини можна буде дізнатися з її "свідоцтва досягнень". У ньому вчитель описово повідомлятиме батькам про учня – наприклад, писати, що той "виявляв самостійність в роботі" або "був доброзичливим". Крім того, для кожного малюка заведуть портфоліо, де будуть всі проекти і роботи, виконані в школі.
У нових класах

Істотно змінять в початковій школі і класні кімнати. Для цього уряд виділив 1 млрд грн – 40% пішло на навчальні матеріали, 40% – на нові меблі, 20% – на закупівлю комп'ютерного обладнання. За вимогами "Нової школи", у кожного першокласника буде особиста парта. Передбачені легкі і мобільні парти, які дуже просто переміщаються і групуються. Класи будуть розділені на сім зон: навчальну, інтерактивну, ігрову, творчу, а також живий куточок, зону відпочинку, бібліотеку і вчительське місце. Ще кожному першокласнику обіцяють в новому навчальному році подарувати конструктор.

Немає коментарів:

Дописати коментар