"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 22 серпня 2018 р.

«Друзі Дена» та Сергій Кульга відомі волонтери в Україні




Чергові слова вдячності за допомогу надійшли  на адресу   волонтерського центр гуманітарної допомоги українсько-данської дружби «Друзі Дена», що діє в м. Олександрії , а якщо точніше то особисто Сергію Кульзі, який разом зі своїм сином Михайлом і започаткували цей волонтерський рух в Олександрії. Михайло Кульга проживає в Данії, там знайшов небайдужих громадян, які й  почали допомагати  українцям, зокрема й жителям Олександрійщини. З кожним роком кордони гуманітарної допомоги розширюються і ось сьогодні  Сергію Михайловичу вже дякують працівники Староосотського дитячиого обласного протитуберкульозного санаторію. Під час завантаження гуманітарної допомоги довелося поспілкуватися  і з волонтером,  і з працівниками санаторію.




Із Сергієм Кульгою доля звела випадково, говорить головний лікар  санаторію Надія Левченко. Перебуваючи  на Черкащині  ми спілкувалися з отцем  Василем із Чигирина , який порадив звернутися до благодійного центру, що в Олександрії. Так познайомилися з С.Кульгою , отримали порозуміння та матеріальну підтримку. «У нас лікуються й проживають діти різного віку і, як часто це буває, їх направляють із сімей з малим достатком, та й ми комунальний заклад,  фінансування м»яко кажучи, бажало б бути кращим, тож і прохаємо всюди про допомогу, - говорить головний лікар. Ми раді всьому, що нам дають, а тут отримали  й іграшки для дітей, і одяг, і деяке обладнання, зокрема масажні столики для дітей, тренажери та ін..»
 Перший гуманітарний вантаж відправили 13 серпня, а між собою  уклали усну угоду про те, що коли надійде чергова допомога від данців олександрійці обов»язково поділяться, адже більше ста дітлахів перебувають на особливому утримання й потребують медичної та  матеріальної допомоги.



Сергій Кульга : Звернення медичних працівників зі Старої Осоти мене не здивувало, ми вже давно допомагаємо і жителям Кіровоградщини і Черкащини та Полтавщин, а особливо Донеччини та Луганщини, не говорячи вже про Олександрійщину. Тут ми співпрацюємо і з медичними  та освітніми закладами і з громадською організацією інвалідів, не відмовляємо і простим жителям міста, які потребують нашої допомоги. Останнім часом ми намагаємося допомагати адресно, безпосередньо за зверненнями простих людей.
 Волонтерська організація «Друзі Дена» направила до Олександрії  за останні роки вже з десяток фур з гуманітарним вантажем і весь він був розподілений між нужденними. Щоправда останні місяці  допомогу ми не отримували через те, що нас , як то кажуть «попросили» з Будинку культури, що в м-рн. «Перемога», де під склад нам виділили кілька кімнат. Люди вже  знали й напряму зверталися до нашої волонтерської організації. Не буду вдаватися в подробиці хто і чому так з нами вчинив, нехай Бог їх розсудить, тож розвантажувати  не було куди.  Але світ не без добрих людей і за сприяння міського голови С.Цапюка, головний лікар Центру  медико-санітарної допомоги, до речі теж волонтер, Сергій Дьячук, виділив підвальне  приміщення  в семиповерховій поліклініці, що по вул. Діброви, тож найближчим часом очікуємо черговий вантаж. Роздавати є кому, у наш складний час люди вже чекають на нього.  От і сьогодні уклали угоду зі Старооситянським  дитячим  обласним протитуберкульозним  санаторієм про співпрацю. Їм потрібні меблі, канцтовари, одяг та ін.. , все це нам надходить від «Друзів Дена» з Данії і ми з ними поділимося. Зараз завантажили те, що відібрали працівники санаторію  для дитячих  потреб.
   Разом з тим, в ході розмови прибула ще одна машина, на яку  завантажили  багатофункціональні ліжка з автоматичним управління для лежачих хворих в міську лікарню №1 на прохання головного лікаря В.Приходька
 На адресу центр гуманітарної допомоги українсько-данської дружби «Друзі Дена» ми вже чули чимало добрих слів. До них приєднався і  головний лікар  Центру  медико-санітарної допомоги С. Дьячук.  Він зазначив, що волонтерська організація «Друзі Дена», яку очолює С.Кульга  одна із кращих вмісті та області , уся допомога знаходить свого адресата.

Немає коментарів:

Дописати коментар