"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 20 липня 2018 р.

Навчальний збір нацгвардійців

У період з 16 по 20 липня льотний склад управління авіації ГУ НГУ, військової частини 2269 та фахівці рятувальної парашутно-десантної групи проходять підготовку під час навчального збору головна мета якого є підготовка льотного складу та фахівців рятувальної парашутно-десантної групи до виконання польотів на пошуково-рятувальні роботи з водної поверхні та виживання в умовах автономного існування в різних кліматичних умовах та на різній місцевості.

В перший день збору авіаційні фахівці пройшли теоретичну підготовку.
В другий день, після перебазування на майданчик с. Дереївка, що на річці Дніпро, розпочалася практична частина.

Авіатори відпрацьовують такі питання як десантування парашутним способом до тих хто зазнав лиха, виживання в безлюдній місцевості, надання само та взаємодопомоги, орієнтування на місцевості, застосування аварійних засобів рятування, зв’язку та сигналізації, надання першої медичної допомоги при переломах, кровотечах тощо. 
«Ми моделюємо різноманітні ситуації, які можуть статися з льотними екіпажами після вимушеної посадки вертольоту. Всі повинні до автоматизму знати ази та правила поведінки при надзвичайній ситуації, розуміти всі ознаки, що показує нам сама природа, вміти використовувати спеціальні засоби рятування, автономні засобі зв’язку тощо», - розповідає заступник начальника управління авіації ГУ НГУ полковник Андрій Когут.
Слід зазначити, що заняття проходять як світлу пору доби так і в ночі.


Немає коментарів:

Дописати коментар