"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 26 липня 2018 р.

Жителі Кіровоградщини обурені роботою місцевих медиків




Мешканці Кіровоградської області виражають найбільше незадоволення якістю медичної допомоги в порівнянні з жителями інших регіонів України.
Це підтверджують статистичні результати досліджень, проведених у рамках проекту «Індекс здоров’я» за ініціативи Міжнародного фонду «Відродження», Київського міжнародного інституту соціології та Школи охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія»,


Оцінка роботи медиків
Як свідчать дані, у середньому українці задоволені роботою сімейного лікаря чи дільничого терапевта на 70%. Однак, у регіональному розрізі ситуація бажає бути кращою. Зокрема мешканці Кіровоградщини, як відзначають експерти, оцінюють роботу медиків на найнижчому рівні. Відтак задоволення виказали лише 47% опитаних. Трохи краща ситуація простежується на Сумщині, Полтавщині та Дніпропетровщині. У цих областях рівень позитивного оцінювання лікарів коливається від 56% до 61%. Якщо вірити статистиці, то найкраще працюють терапевти у Миколаївській, Чернігівській та Тернопільській областях. Там 83% місцевих мешканців, які брали участь у дослідженні, задоволені рівнем надання медичних послуг.
 Витрати на ліки
Фахівці проекту аналізували також і середню суму, яку в середньому витратили на лікування жителі тих чи інших регіонів за 30 днів. При цьому найменше коштів на медичні препарати витрачають у Житомирській (238 грн) і Запорізькій (289 грн) областях. «Лідерами» є Тернопільщина (916 грн) і Рівненщина (1001 грн). Натомість на Кіровоградщині, за словами опитаних, на ліки доводиться витрачати 589 грн на місяць.

Немає коментарів:

Дописати коментар