"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 23 липня 2018 р.

Подвійний удар на старті

ФК «Карпати» (Львів) – ФК «Олександрія» – 0:2 (0:0)
Не секрет, що і команди, і вболівальники занудьгували за українським футболом у зв’язку з паузою у старті Чемпіонату України, яка виникла з причини проходження Чемпіонату Світу. Тож, нового сезону ми з вами чекали з великим нетерпінням – от, нарешті й настав день, коли «Олександрія» прибула до Львова на зустріч з «Карпатами».   

Між собою футболісти «Олександрії» та «Карпат» провели 14 матчів: 2 перемоги львів’ян, 8 матчів завершилися внічию та 4 рази перемагали олександрійці. Різниця м’ячів 20-14=+6 на користь наших земляків.
Минулий матч суперників, що проходив 28 квітня цього року у Львові, завершився з рахунком 2:1 на користь «Олександрії».
Якщо в обоймі Олега Бойчишина ми побачили прогнозований склад, то в стані Володимира Шарана ми не дорахувалися двох досвідчених гравців – Олексія Довгого та Василя Грицука, які напередодні матчу з «Карпатами» отримали мікроушкодження.
Розминочна десятихвилинка запам’яталася проходом по лівому флангу Андрія Цурікова з прострільною передачею на лінію воротарського майданчика, але на якусь мить Артем Полярус не встиг замкнути цю націлену передачу.
У подальшому гра перейшла в спокійне русло. Цей спокій порушили олександрійці. Кирило Ковалець вивів на вбивчу позицію Артема Сітала, який опинившись віч-на-віч з Максимом Кучинським, пробив верхом, та воротар господарів вчасно зіграв рукою.
Невдовзі прямо по центру воріт суперника без опіки залишився дебютант команди олександрійців Кирило Ковалець, але після його непідготовленого удару м’яч проходить мимо.
Той же Ковалець невдовзі побачив шпарину в оборонних редутах львів’ян і намагався вивести на побачення з Кучинським Артема Сітала, а за мить знову запрацювала зв’язка Ковалець-Сітало, та цю задумку розгадав кіпер господарів.
З цього часу розпочалася облога воріт Максима Кучинського. Господарі дуже швидко оговтались і великими силами почали насідати на ворота Юрія Паньківа. Направду, «Карпатам» з цих атак нічого не вдалося витиснути.
В середині першого тайму нарешті прокинувся Мар’ян Швед. Метрів з двадцяти п’яти він наважився на дальній постріл, який був несподіваний для всіх, окрім Юрія Панківа. Юрій у карколомному стрибку витягнув м’яч із самісінької дев’ятки.
У подальшому пристрасті на полі вгамувалися, градус напруги знизився, і розпочалася виважена позиційна боротьба. Суперники обмінювалися контрвипадами, які не приносили бажаного зиску жодній зі сторін. Така ситуація збереглася до закінчення першого тайму. Певно, подумки і футболісти і тренери були вже у другому таймі й обмірковували способи досягнення своєї мети. Запам’ятався вже на останній хвилині першого тайму сольний прохід Артема Поляруса, який обігравши двох захисників «Карпат», потужно пробив по воротах Максима Кучинського з гострого кута.
Схоже, що у перерві матчу керманич «Олександрії» Володимир Шаран провів психолого-роз’яснювальну роботу, і вже в дебюті другого тайму олександрійці могли вийти вперед. Пройшовши про правому флангу, Артем Полярус виконав передачу на дальню стійку, а от Андрію Цурікову в боротьбі з захисником «Карпат» не вдалося переправити м’яч у ворота.
Активізувалися і господарі. Суперники почали відповідати атакою на атаку. Збільшилася і кількість ударів у напрямку воріт. З цих хаотичних ударів запам’ятався потужний постріл Назара Вербного і блискуча реакція Юрія Паньківа.  
Вийшовши на заміну, спеціаліст по «Карпатах» Віталій Пономар мав стовідсоткову можливість відкрити рахунок у матчі, але змарнував свій шанс.
66 хвилина запам’яталася, як ідеальний момент для взяття воріт. На побачення з голкіпером господарів вийшли відразу двоє олександрійських гравців – Віталій Пономар і Максим Задерака, який щойно вийшов на поле. Маючи змогу віддати передачу Віталію Пономарю, Максим узяв ініціативу на себе, але не зміг переграти Максима Кучинського.
Та все ж, старання олександрійців реалізувалися у забитий м’яч. Після розіграшу кутового на 72 хвилині Андрій Цуріков приклався з лінії штрафного майданчика – оминувши частокіл ніг, м’яч влетів у сітку воріт «Карпат». 0:1.
На 81 хвилині з другої спроби головному фахівцю по забиванню м’ячів у ворота «Карпат» Віталію Пономарю вдалося підтвердити свій статус. 0:2.
Після пропущеного м’яча вболівальники «Карпат» ланцюжками потягнулася з трибун на вихід.
Як не намагалися зелено-білі змінити перебіг матчу на свою користь, вони наштовхувалися на добре організовану оборону наших земляків та надійну гру Юрія Паньківа.
Слід відзначити, що Володимир Шаран тактично і стратегічно переграв своїх візаві – Олега Бойчишина з його колегами по тренерському штабу. Після появи на полі Віталія Пономаря і Максима Задераки моменти біля воріт «Карпат» з’являлися, як з рогу достатку.
Ця впевнена перемога у Львові дає нам добрий настрій і натхнення на домашній матч 28 липня з нашим традиційно сильним суперником – «Зорею».
Прикметно, що підопічні Андрія Купцова вчора 21 липня у Раві-Руській перемогли своїх ровесників з «Карпат» з розгромним рахунком 1:4. Ось такий подвійний удар олександрійці нанесли «Карпатам» на старті чемпіонату.
1 тур. Неділя, 22 липня. 2018. 17.00. Львів, стадіон «Україна».
Офіційні особи на матчі: арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.),  асистенти арбітра – Сергій Приступа (Київ), Євген Петраков (Київ), четвертий арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ), спостерігач арбітражу – Євгеній Геренда (Калуш).
ФК «Карпати»: Максим Кучинський, Артем Федецький (К), Денис Мірошніченко, Іван Лобай, Олексій Гуцуляк, Олег Голодюк (Ербес, 74’), Назар Вербний, Ді Франко (Санчес, 78’), Карраскаль, Сергій Мякушко, Мар’ян Швед (Варгас, 64’).
Запасні: Герман Пеньков, Орест Лебеденко, Олег Бородай, Аді Мегреміч.
Головний тренер: Олег Бойчишин.
 ФК «Олександрія»: Юрій Паньків, Павло Пашаєв, Валерій Бондаренко, Антон Шендрік, Андрій бацула, Артем Полярус (Максим Задерака, 65’), Кирило Ковалець (Віталій Пономар, 61’), Андрій Запорожан (К), Андрій Цуріков, Євген Банада, Артем Сітало (Євген Протасов, 82’).
Запасні: Дмитро Рудик, Владислав Бабогло, Гліб Бухал, Дмитро Шастал.
Головний тренер: Володимир Шаран.

Попередження:  Федецький (40’) – Банада (18’), Задерака (83’)
Голи: Цуріков (72’), Пономар (82’)


Немає коментарів:

Дописати коментар