"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 25 червня 2018 р.

Громада висловила свою думку

Члени громадської ради зібралися 21 червня на засідання щоб виразити свою думку стосовно деяких питань, та допомогти владі прийняти правильне рішення. Серед питань які було розглянуто і те, чи варто на центральній площі міста в зоні  відпочинку міста встановлювати  торгові місця, біотуалети, розважальні майданчики та ін.

У зв’язку зі створенням на площі Соборній пішохідної зони відпочинку, начальник управління економіки Р.Черевашко поінформував про проведення конкурсу на встановлення відкритих майданчиків, міні-кафе та про вимоги, яким вони мають відповідати (оформлення у національному стилі, естетичний вигляд, дотримання санітарних норм тощо). Члени ради говорили про те, що навантажувати зону відпочинку об»єктами торгівлі не варто.До того ж якщо продаватимуть харчові продукти, то необхідно дотримуватись санітарних норм, підключаючи тимчасові споруди до мереж водовідведення. Переймалися члени громадської ради й збереженням тротуару та зелених зон і клумб на площі. Врешті-решт зробили висновок, що навколо достатньо різних магазинів та кафе, тож варто дозволити лише торгівлю сувенірами, морозивом, водою і ,слід перетворювати центральну площу на черговий базар.
  Далі присутні на засіданні  заслухали інформацію про реалізацію у місті соціальної акції «Пам’ятаємо. Підтримуємо. Допомагаємо», направленої на підтримку сімей загиблих учасників АТО. Директор міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді С.Яценко доповів, що сьогодні у Олександрії проживає 16 сімей відповідної категорії, які мають відповідний статус. З такими родинами уже закріплені працівники Центру, але пропонують доєднатися до вирішення проблем цих людей і представникам громадської ради та інших громадських організацій, підприємців та ін..
  Управління праці та соціального захисту населення направляє учасників АТО, членів сімей загиблих на санаторно-курортне лікування, а дітей з відповідних родин – у табори відпочинку. Крім того, забезпечується психологічна реабілітація та професійна адаптація учасників антитерористичної операції. Також на громадській раді були обговорені й інші поточні питання.
  Начальник абонентського відділу ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровогра» І.Бєляєва   надала представникам громади інформацію про наміри водопостачальника підвищити тарифи. Олександрійцям пропонують сплачувати за водопостачання та водовідведення 30 грн. за м.куб. Підстави  та складові тарифу спеціаліст порадила переглянути на сайті ОКВП «Дніпро-Кіровоград».
Членів громадської ради здивувало, що з олександрійцями ніхто не радиться та навіть не  переконує в необхідності це зробити. Підприємство монополіст самостійно приймає рішення і подає на затвердження НКРЕ, а далі говорить, що вищий орган затвердив тарифи, які обговорення не потребують. Тож присутні вирішили звернутися з листом до губернатора та безпосередньо до керівника підприємства Р.Ілика і винести обговорення на громадські слухання.

 На засіданні члени громадської ради оьговорили й ряд інших питань  та винесли відповідні рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар