"Олександрійська правда" тепер у Facebook

суботу, 26 травня 2018 р.

Заява міського голови



Офіційний сайт Олександрійської міської ради опублікував заяву Олександрійського міського голови С.Цапюка стосовно ситуації з перевезеннями
Олександрійщина завжди була спільною територією для мешканців Олександрії та Олександрійського району. Незважаючи на це, у стосунках між містом і районом постійно виникають деякі непорозуміння, які певні політичні сили використовують для власного піару та створення штучної напруги у нашому місті.
Так, днями один з перевізників Олександрійського району дав вказівку своїм водіям не зупинятися на міських зупинках. Як результат, його пасажири не мали змоги вийти у місті, а змушені були їхати до автовокзалу.

Це було зроблено умисно, аби налаштувати людей проти міської влади. Даний перевізник уже багато років порушує закон щодо транспортних перевезень, зупиняючись ніби для того, аби висадити сільських пасажирів за місцем призначення. Фактично, аби недарма проїжджати містом, він перевозив олександрійців від зупинки до зупинки без квитків, порушуючи затверджений маршрут та заробляючи на пасажирах кошти у «свою кишеню». 
Влада міста неодноразово попереджала перевізника про те, що треба узаконити дану діяльність. Для цього треба лише погодити з органами місцевого самоврядування місця зупинок. Але ніякої реакції ні з боку перевізника, ні з боку районної державної адміністрації на письмові звернення міської влади не було.
Така безконтрольність призводить до зменшення пасажиропотоку на міських маршрутах, і, як результат, можливого збільшення вартості квитків.
Тому влада міста звернулася до Державної служби України з безпеки на транспорті з проханням допомогти привести перевезення районного транспорту по Олександрії у правове поле. 
Після перевірок державною службою і почалися відповідні провокації з боку районних перевізників та їхні пропозиції сісти «за стіл переговорів».
Хочу наголосити на тому, що в Олександрії проблеми із перевезеннями на міських автобусах відсутні. З міськими перевізниками після проведеного конкурсу укладені договори, за допомогою системи GPS ведеться систематичний контроль за регулярністю рейсів і якістю роботи на маршрутах. Питання, які виникають, врегульовуються в робочому режимі.
Проблеми, які з’явилися у перевізників Олександрійського району, жодним чином не стосуються жителів міста і Олександрійської міської влади.
Наголошую, аби повністю ввести свою діяльність у рамки закону, перевізникам необхідно лише погодити з міською владою місця зупинок приміських автобусів, що курсують через місто до сіл, а не навмисне відтягувати час, прикриваючись інтересами людей. А якщо ви так дбаєте про професійні кадри з міста, забезпечте їх проїзними квитками, як це робить міська влада для олександрійців, що працюють в районі,– вчителів, медичних працівників, учасників АТО.
З метою прозорості і законності роботи влади я забороняю своїм заступникам вести сумнівні переговори чи договірні розмови з будь-якими особами. Я як міський голова не допущу беззаконня в Олександрії.
Моя команда працює у правовому полі, тому і від інших буду вимагати виконання чинного законодавства України.


Немає коментарів:

Дописати коментар