"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 21 травня 2018 р.

С.Гриценко розповів про перспективи комунального транспору в місті



 Управлінням економіки було розроблено програму створення комунального автотранспортного підприємства, яка входить до Міського інфраструктурного плану Стратегії Сталого розвитку м. Олександрії який був затверджена на 43 сесії міської ради 23 січня 2018 року.
Згідно цієї програми для повного заміщення приватного автотранспорту на комунальний потрібно до 40 автобусів, зважаючи на те що, в нашому місті працюють місцеві автотранспортні компанії які сплачують податки до бюджету та надають робочі місця мешканцям міста та зважаючи на те що купівля 40 автобусів буде нести дуже велике навантаження на бюджет міста, прийнято рішення розглянути можливість закупівлі до 10 електробусів чи автобусів.

В зв’язку з чим для детального вивчення можливості закупівлі електробусів та автобусів вітчизняного виробництва були направлені у відрядження до м. Львова на виробництво «Електрон» для огляду та ознайомлення з виробництвом та продукцією,
У відряджені були ознайомлені з роботою електробуса виробництва «Електрон вартість якого складає 11,3 млн. грн, також запропонували розглянути можливість його купівлю в лізинг на 5 років, що буде складати 16 млн грн.
Також спеціалісти управління економіки відвідали виставку City Trans Ukraine 2018, що відбулася в м. Києві 12-13 квітня 2018 року та мали змогу ознайомитись виробництвом автобусів та електробусів вітчизняного та іноземного виробництва.
В результаті відрядженнь та для можливого зменшення фінансового навантаження було прийнято рішення розглянути пропозиції інших виробників електробусів чи автобусів не тільки вітчизняного виробництва.
На даний час управління економіки міської ради робить розрахунки та розглядає пропозиції декількох підприємств виробників автобусів та електробусів вітчизняного та іноземного виробництва, таких як: МАЗ (Білорусь), ЛАЗ (Україна), Електрон (Україна), Solaris (Польща) та Білкоммунмаш (Білорусь).
Вартість автобусів складає: MA3-3,7 млн, ЛАЗ-З млн. грн, Електрон-5,3 млн. грн, також ЛАЗ пропонує автобус ЛАЗ А183 CNG на газу, вартість якого складає 4,4 млн. грн, але собівартість якого складає аналогічно електробусу 2 грн/км.
Розглядається можливість придбання цих автобусів у лізинг.
Паралельно йде робота по пошуку грантів для реалізації вказаної програми за рахунок грантових коштів.

Немає коментарів:

Дописати коментар