"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 31 травня 2018 р.

Питання дня - чи бути пл.Соборній зоною відпочинку




 Питання про перекриття центральної площі міста від руху автомобілів викликало бажання присутніх на виконкомі більш детально обговорити  пропозицію міської влади. Нагадаємо, що міський голова С.Цапюк ініціював зробити пішохідною  зоною  площу Соборну у літній період.
 Попередньо  пропозицію обговорили з перевізниками й розробили схему руху автобусів, та зупинок, які будуть об»їжджати площу.
За словами перевізника С.Сизова він та його колеги готові їздити за запропонованим маршрутом в об’їзд площі. Проте дехто з присутніх депутатів виразив сумнів у доцільності такого нововведення, аргументуючи, що літнім людям незручно буде добиратися до зупинок, та й він, сидячи в кафе на пл.. Соборній хотів би бачити свою машину, припаркованою поруч, що викликало посмішки у членів виконкому. Все ж питання з розгляду зняли з тим, щоб ще раз обговорити його з олександрійцями та  вислухати їх «за» і «проти» . Остаточне рішення будуть приймати  на наступному засіданні виконкому після обговорення  на громадській раді та вивчивши думку жителів міста .

Свою думку виразила перший заступник міського голови Л.Давиденко, яка вела цього разу засідання виконкому: «Багато хто з вас бував в Європі й бачив, що там є площі, які перетворені в зону відпочинку, де відсутній рух транспорту. Вважаю, що й Олександрія уже заслуговує мати таку зону хоча б на літній період».

Немає коментарів:

Дописати коментар